Poletje je že v polnem zamahu in z njim je prišla tudi peklenska vročina. Medtem, ko imamo ljudje možnost obleči kakšen kos oblačila manj in se tako ohladiti, pes te možnosti nima.
Pomembno je, da svojega kužka ohladimo na pravilen način. Preberite načine kako lahko to storite.
Kratki sprehodi
Psi, ki so navajeni dolgih sprehodov se morda s tem ne bodo strinjali, toda izogibajte se dolgih sprehodov, ko je v dnevu najbolj vroče to pomeni opoldan in zgodnje popoldne. Odpeljite ga na malce daljši sprehod zjutraj, ko je še malce sveže in pa ko sonce zaide in je v zraku prijetna sapica. Da bi svojega kužka ohladili, se lahko igrate z njim tudi v klimatiziranem prostoru, vendar naj ne bo pes predolgo pod klimo.
pes
pexels.com
Dlaka
Česanje dlak je ključnega pomena pri psih in njihovem zdravju. V poletnem času jim je dlaka v pomoč pri hlajenju. Redno odstranjevanje odvečnih dlak bo za vašega psa zelo koristno, lastnikom psov z dolgo dlako pa priporočamo, da jo svojemu prijatelju malce skrajšajo, kar bo tudi zelo pomagalo pri ohladitvi. Morate biti pozorni, da jih ne postrižete prekratko kajti verjeli ali ne dlaka psom preprečuje opekline in jih ščiti pred sončnimi žarki. Če niste prepričani o krajšanju dlake svojega psa, se o tem najprej posvetujte z veterinarjem.
Naj čofotajo
Nimate bazena? Ni problema. Če ima vaš štirinožni prijatelj rad vodo, si omislite manjši bazen za otroke in vanj položite vašega psa. Postavite ga nekam kjer je senca in pustite vašemu psu naj se kopa in uživa tudi on v tem poletnem vremenu. V primeru, da živite v stanovanju lahko vašega kužka položite tudi v kopalno kad. Pred tem pa jo napolnite z vodo, vendar naj ta ne bo preveč mrzla.
pes
pexels.com
Bodite iznajdljivi
Poskusite zamrzniti najljubšo igračo vašega psa in mu jo ponudite, ko mu bo najbolj vroče. Pes lahko na njej počiva ali jo ima v ustih in se tako hladi na malce drugačen način. Prav tako prodajalci priporočajo, da pasje priboljške pomočite v arašidovo maslo ali kokosovo olje in vse skupaj zamrznete. Ledeni priboljšek, ki ga bo zagotovo ohladil za nekaj časa.
Poskrbite za vodo
Pazite, da bo imel vaš pes vedno svežo in ohlajeno vodo. Ne smete si dovoliti, da bi ostal brez pa tudi, če ne za dolgo. Če opazite, da se po uri ali dveh še ni dotaknil svoje posode iz katere pije, mu sami vzemite vodo in nalijte svežo. Če vaš pes rad pije iz fontan, vrtne pipe ali potoka potem zanj ni skrbi, da ne bi pil dovolj vode tudi v zunanjih prostorih.
pes
pexels.com
Pustite ga doma
Se vam mudi po opravkih? Seveda se vam bo vaš prijatelj z veseljem pridružil a pri vsem tem obstaja tudi velika nevarnost, če psa pustite samega v avtu. Vsi vemo kako nevzdržno je v avtu sredi poletja z ugasnjeno klimo. Pomislite potem kako mora biti neprijetno vašemu psu, ko ne ve kdaj se boste vrnili nazaj v avto. Poleti ob hudih vročinah pustite vašega psa raje doma v hladnem udobju, tako boste bolj mirni.