Občasno izpuščen plin vašega ljubljenčka je lahko smešen ali celo prisrčen, toda prekomerni vetrovi lahko predstavljajo veliko večjo težavo.
Spuščanje pretirano smrdečih vetrov je lahko znak hude zdravstvene težave. Nekatere bolezni ,kot so črevesno vnetje ali zaprtost, lahko povzročijo hude prebavne motnje. Zaradi velike količine plinov, ki jih vaš ljubljenček oddaja je zelo pomembno, da se ob njegovi napihnjenosti ali neudobju posvetujete s svojim veterinarjem.
vetrovi
dogpack.com
Ne le bolezni, tudi hrana je lahko vzrok za neprijetne vonjave v vaši hiši ali stanovanju. Pomembno je kako in s čim hranite svojega ljubljenčka. Vetrovi so lahko prisotni ob prehitrem uživanju hrane, kjer pes ali mačka ob vnosu hrane užijeta tudi prekomerno količino zraka. Za bolj umirjeno hitrost prehranjevanja vašega psa obstajajo tudi posebne posode, ki so zasnovane tako, da je vaš pes prisiljen jesti počasneje. Ob tem se posledično znižuje vnos zraka ob jedi. Kaj vaš pes je, je zelo pomembno, zato se izogibajte hrani kot je fižol in grah.
vetrovi
dogpack.com
Poskusite hraniti vašega psa večkrat na dan v majhnih količinah. Tako bo imelo telo čas in možnost dodobra razgraditi hrano v njegovem telesu. S tem bo ob opravljeni veliki potrebi manj možnosti za prebavne motnje ali izpuščanje plinov. Prav tako je pomembno, da mu po jedi ne dovolite, da takoj začne divjati ali pa se z njim odpravite na dolg sprehod. Naj si vaš pes po jedi odpočije in tako dovoli svojemu organizmu, da v miru in počasi prebavi vso hrano, ki jo je pojedel.
V primeru, da  se vaša sprememba prehrane pri psu ne bi obnesla, lahko poskusite tudi z probiotikom. Ta vašemu psu omogoča, da pridobi vse potrebne bakterije v črevesju za razgrajevanje hrane v prebavnem traktu. Tudi o tovrstnih izdelkih se posvetujte z svojim veterinarjem in nikakor ne dajajte svojemu psu nekaj, o čemer niste popolnoma informirani ali je to zanj dobro ali ne.