Ljudje se razlikujemo, a vsi imamo eno lastnost, ki je enaka vsem človeškim bitjem.
Ali ste vedeli, da je naše telo sestavljeno iz 60 odstotkov vode?
človeško telo je sestavljeno iz 60% vode
Vir: Google
Še vedno mislite, da vi in vaše telo ne potrebujete vode? Ste še vedno mnenja, da “voda še za v čevelj ni dobra”?
Najprej se morate zavedati, koliko vode telo izgubi čez dan, preden prebirate koliko vode je potrebno spiti! Glavnino vode naše telo izloči preko ledvic z urinom (1500 ml), preko kože s potenjem jo izgubimo okoli 1000 ml in približno 200 ml z odvajanjem blata.
Premislite še enkrat in si v miru preberite prispevek, kaj se zgodi s človeškim telesom – fizičnim in psihičnim stanjem – v primeru da spijete 3,8 litra vode na dan!
“Ko sem se odločil spiti 3,8 l vode na dan, vsak dan, en mesec sem pričakoval rezultate kot je bolši videz kože, več energije in podobno. Je pa to tudi pot, ki je veliko zahtevnejša, kot si lahko zamislite. Res se je potrebno potruditi spiti tako količino vode na dan. Vendar mi je uspelo, ne samo zato, ker me je moje podjetje plačalo, da to storim, ampak tudi zato, ker sem želel, da se iz tega nekaj naučim. Dovoli mi, da delim svoje novo pridobljeno vodno znanje s tabo, dragi, verjetno dehidrirani, bralec.
S čim se boste soočili prvi dan?
Začetek je težak, če telo ni navajeno na take količine vode in če ne uživaš v sami tekočini (s tem se lahko poistovetijo ljudje, ki lahko spijejo take količine piva – nekaterim je namreč lahko spiti 3,8 l piva na dan!). Se zavedate koliko kozarcev je 3,8 litrov? Telesa in duha ni enostavno prepričati, da potrebuje toliko vode.
število kozarcev vode
Vir: Google
Uriniranje je popolnoma naraven proces!
Po nekaj dneh boste začeli uživati v pitju vode, resnično in preverjeno! Ker pa v normalnih pogojih ljudje ne spijemo toliko vode na dan, se boste pogosto srečevali z obhodom na stranišče. Natančneje, vsakih 20 minut boste morali odvajati vodo. Zaradi vse te količine vode, pa boste absolutno pojedli manj hrane!
Po 10 dneh bo vaš izgled privlačnejši!
Opazili boste spremembe, posebej tisti, ki v jutranjih urah nujno potrebujete kavo. Zaradi vsakodnevne količine vode – 3,8 litra vode pomeni galon – se boste začeli zbujati sveži in polni energije. Deležni boste mišljenja (za katerega mnogi pravijo, da je placebo učinek), začeli boste opažati, kaj vse na vašem telesu se izboljšuje – vaši lasje postajajo vse bolj sijoči!
Za lažje izvajanje mesečnega izziva, priporočamo, da si kupite prav “galon vode” s katerim boste hodili okoli, okrepili boste svoje roke, a hkrati boste vedno vedeli kdaj ste spili vso količino vode!
polni boste energije
Vir: Google
Kaj pomeni energijska bomba?
Po 15. dnevu izziva boste kavo popolnoma zanemarili, saj bo raven vaše energije resnično poskočila! Vaš spanec bo postal kvalitetnejši, lažje pa boste prenašali tudi vročinske valove. Polovica izziva je mimo in telo se je že navadilo na svojo količino vode, zato nikar ne pozabite piti – strašansko boste žejni!
Je sreča resnično pogojena z vodo?
Se vam sliši čudno? Tudi nam! A ljudje vam bodo rekli, da izgledate bolj srečno!
Napredujem, moje telo napreduje!
Po 25. dnevu boste še vedno veliko urinirali, a bo urin popolnoma bister – kar je pozitivno za vaše telo in zdravje! Ne samo, da boste imeli veliko več energije, vaša koža bo postala bolj prožna, elastična, sijoča in definitivno bolj čista. Vaši nadrejeni bodo opazili razliko na vaši učinkovitosti! Ne verjamete? Skrajni čas, da se odločite in začnete z izzivom!
zaradi količine vode bo koža čistejša
Vir: Google
Pozitiven zaključek po 30. dneh!
Uriniranje bo še vedno precej pogosto. V primeru, da ne boste pili zadostne količine vode, boste izredno žejni, kmalu pa vas bo na to opozorilo tudi telo – suha usta in ustnice, občutek zategnjene kože ter splošna utrujenost.
Misel za konec – mogoče je spiti galon vode na dan resnično pretiravanje, a je to velik izziv za telo in dobra lekcija za vse tiste, ki ne cenite vode. In tudi za vse tiste, ki ste prepričani, da ne potrebujete vode! Preden se spuščate v tako ekstremen izziv, se posvetujte z nekom, ki že uživa velike količine vode – raje začnite postopoma in večajte količino vode, kot da počnete telesu ŠOK! Zaradi takega šoka, imate lahko težave z želodcem.
pitje več vode in počutili se boste boljše
Vir: Google
Zavedajte se tudi, da je vsako telo različno, masa telesa in različno delo – vse to je pogojeno od tega, koliko vode vaše telo dejansko potrebuje. Gre za dejansko razliko med človekom, ki piše članke ali pa opravljate težko fizično delo!

Naredite sebi in telesu uslugo – PITJE VODE VAM BO IZBOLJŠALO ŽIVLJENJE!

ZANIMIVOST:
Če vaše telo na dan izgubi 2,7 litra tekočine, vi pa jo v celotnem dnevu spijete 3 litre, pomeni, da ste ob koncu dneva izgubili 54% telesne tekočine – vaše telo pa je sestavljeno iz 60% vode! Logično je, da vaše telo zelo težko funkcionira na podlagi 6% vode, ki jo je ostalo v telesu!
Če vas zanima več na to temo, si lahko naročite svoj ogledni izvod revije !