Kaj je boljšega od ležanja na plaži? Sonce, morje, kopalke in popoldanski dremeži v prijetnih sencah. Ko odidemo na počitnice ali dopust se kaj hitro lahko zgodi, da postanemo bolj leni, ker si želimo odpočiti od vsega, kar se dogaja v službi ali šoli.
Kljub temu je pomembno, da smo aktivni in srkbimo za svoje zdravje tudi med dopustom. Predstavljamo vam nekaj športov, ki so več kot odlični za rekreacijo na plaži.
šport
miami.cbslocal.com
Odbojka
Vedno aktualna igra kjerkoli pridemo na plažo. Tu se boste prepotili v trenutku. V hitrem premikanju po ovirajoči mivki boste močno natrenirali vaše telo. Skakanje, dolgi razkoraki in udarjanje žoge z rokami so vse vaje, ki vas bodo močno utrudile. Lepota odbojke je tudi to, da jo lahko igrata samo dve osebi osebi, seveda pa je lahko veliko bolj zabavno, če so tradicionalni štirje ali več.
Rugby na mivki
Sicer je ta šport priljubljen predvsem  v Severni Ameriki a vedno bolj tudi pri nas. Vključuje veliko teka, ob trkih s telesi pa mehka mivka poskrbi da pristanete na mehkih tleh. Prijal vam bo tudi bosonogi tek po mivki med igro. Pravijo, da je rugby na mivki klasika.
šport
wordpress.com
Frizbi
Igra, ki je lahko zelo zabavna popestritev na plaži in vanjo lahko vključimo veliko ljudi. Ultimativni frizbi vas bo pripravil do vseh vrst metanja po mivkastih tleh samo, da bi ujeli tisti leteči plastični krožnik. Sicer je igra na začetku malce težka, saj je potrebno dobro natrenirati met, da bi le ta prišel do vašega prijatelja a je vselej zabavna.
Nogomet
Vaša starost ni pomembna saj verjamemo, da je nogomet zelo priljubljen šport na mivki pri vsej populaciji. Seveda pa mlajša generacija bolj verjetno uporablja akrobatske in gledališke poteze vredne občudovanja. Metanje na tako imenovane ‘škarijce’ bo veliko bolj zabavno , ko boste prileteli na mehko mivko kot pa na trdi zelenici.
šport
pinterest.se
Bat and Ball
Še ena izmed novosti, ki se počasi prebija po seznamu priljubljenih športov na plaži. Štiri ali dve osebi, štirje ali dva srednje velika trda loparja in ena žogica. To je vse kar pri tem športu potrebujete. Smisel igre je, da žogica ostane v zraku in ne pade na tla. Zelo zabavna igra in hkrati tudi dober trening za celotno telo. Zelo dobra je, ker jo lahko igrate tako v void, kot tudi na plaži.