Vtipkajte spolnost  v iskalnik na vašem računalniku in nemudoma vam bo ponujeno nešteto nasvetov.
Kar pa je bolj redko predstavljeno, so nasveti in pozitivne lastnosti spolnih odnosov.
V iskanju razlogov kako spolni odnosi pozitivno vplivajo na um in telo vsakega posameznika so znanstveniki odkrili, da je seznam precej dolg. Poleg reprodukcijskih razlogov, užitka in intimnosti imajo spolni odnosi veliko pozitivnih posledic tudi na področju službe, psihičnih in fizičnih sposobnosti človeka, zakon in tudi srečo v starejšem obdobju skupnega življenja.
spolni odnosi
greatist.com
Predstavljamo vam 5 najbolj zanimiv pozitivnih razlogov pri prakticiranju spolnih odnosov.
Izboljšuje imunski sistem
Ljudje, ki se prepuščajo užitku dvakrat ali trikrat na teden imajo močno izboljšan imunski sistem. Poveča se jim raven krvnih telesc, ki jih imenujemo imunoglobulin, ki se nahaja v oblogah sluznice, ti pa nas ščitijo pred zunanjimi vplivi.
Krepi srce
Fizične aktivnosti, ki vzpodbudijo srce so dobre za vaše zdravje. Med njim sodijo tudi spolni odnosi. Ob vzburjenju se vaš srčni utrip poviša in to daje vašemu srcu kar dobro vadbo. Raziskave so pokazale, da so na tem področju moški precej na boljšem, ko pride do ugotavljanja o izboljšanju delovanja srca. Anketa je pokazala da imajo moški (vključeni tudi nekateri v 50ih letih), ki imajo spolne odnose dvakrat na teden, kar 45 odstotkov manjšo možnost, da bi dobili srčno bolezen.
spolni odnosi
menshealth.com
Znižuje krvni tlak
Tukaj pa na svoj račun pride tudi nežnejši spol. Študija je pokazala, da ženske stare med 57 in 85 letom ob prakticiranju spolnih odnosov preprečujejo možnost hipertenzije. Dejstvo, da med spolnim odnosom objemate svojega partnerja pripelje do tega, da se vam znižuje krvni tlak. Pri moških lahko previsok krvni tlak povzroči erektilno disfunkcijo, prav tako pa znižuje libido in zanimanje za spolni odnos.
Zmanjšuje bolečino
Glavobol, beseda, ki je noben moški ne želi slišati v spalnici je pogost izgovor, ki ga ženske uporabijo, da bi se izognile spolnemu odnosu. Ne glede na to ali je to res ali ne, ne posegajte takoj po tabletah in protibolečinskih preparatih. Nevrologi so dokazali, da lahko spolni odnos prepreči od najmanjšega glavobola pa vse do migrene.
Izboljšuje spanec
Neučinkovit spanec je težava s katero se spopada veliko ljudi. Spolni odnos je lahko vaš odrešitelj, če se tudi vi spopadate s podobno težavo. Z intimo boste morda lahko dosegli tisti idealni spanec, ki traja od 7 do 9 ur.  Med mešanico spolnega odnosa in orgazmom v možganih nastane ‘koktejl’ hormonov, ki se potem razlijejo po vaših možganih in telesu. Ti vsebujejo oksitoksin, dopamin in tudi nekaj endorfina. Oksitoksin da našemu telesu potrebo po objemanju in ‘crkljanju’. Pri združenju ostalih dveh hormonov pa pride do utrujenosti in želje po spanju. Najbolje pa je, da zaspimo srečni.i