Vsi poznate osnovna pravila kako se izogniti smkranju in kašljanju – ne kadite, jejte veliko sadja in zelenjave, umivajte si roke, zmanjšajte stres in dovolj spite. Obstaja pa nekaj malih skrivosti – nenavadnih načinov – s katerimi naj bi izboljšali imusnki sistem.


HLADEN TUŠ – ja.. res jeRezultat iskanja slik za cold shower gif

Jutranji hladen tuš povzroči telesu šok, ki naj bi bil pozitiven za nas. Telo se poskuša segreti, zato se pospeši naš metabolizem, kar pa aktivira imunski sistem in spodbuja nastajanje belih krvničk.


POST Rezultat iskanja slik za no food

Post naj bi prispeval k regeneraciji imusnkega sistema. Tridnevno postenje matičnim celicam v telesu dovolijo, da obnovijo celoten sistem.


OBJEMANJE HIŠNIH LJUBLJENČKOV

Rezultat iskanja slik za hugging a cat gifDokazano je, da zvok živali med predenjem zdravilno vpliva na sesalce. Obstaja celo teorija, da naj bi se to preneslo tudi na človeka.

Crkljanje s hišnimi ljubljenčki


SPREJEMANJE BACILOV

Pustite otroke, da se “soočijo” z bacili in umazanijo – s tem bodo razvili močnejši imunski sistem. V bolj steriliziranem okolju kot so, močnejše avtoimusnke bolezni in alergije se razvijejo.


POSLUŠANJE GLASBE Rezultat iskanja slik za LISTENING MUSIC GIF

Glasba nima pozitivnega učinka samo takrat, ko se želite umiriti ali pa zaspati. Poslušanje glasbe naj bi zniževala raven kortizola in povečevala raven imunoglobulina A. V več kot 400 znanstvenih člankih so ugotovili, “da naj bi imeli poslušalci glasbe večje število imunskih celic, ki se imenujejo naravne celice ubijalke. Te napadajo bakterije, okužene celice in rakaste celice.”


MASAŽA

Masiranje naj bi pripomoglo do boljšega imunskega sistema, saj se med masažo beleži večje količine dopamna in serotonina ter nižje količine kortizola.