Ste eni izmed tistih, ki spijo slabo zaradi stresa, nepravilne hrane in drugih težav? Je nespečnost in utrujenost čez dan postalo nekaj povsem že navadnega? Poznate občutek, ko bi lahko spali ves dan?

Vsi kdaj pa kdaj poznamo te občutke, nekateri pa imajo že kronične težave. Pripravili smo vam nekaj neobičajnih trikov, za katere najverjeneje še niste slišali. Preberite si in z njimi poskusite že danes.
Rastline so tiste, ki na prostor delujejo pomirjujoče in izboljšujejo kakovost zraka. Nekatere pa vam lahko pomagajo pri premagovanju nespečnosti. rastlina in sok Aloe veraAloe vera je rastlina, ki ponoči proizvaja največ kisika. Zaradi tega pa bo vaš spanec bolj kakovosten. V spalnici potrebujete tudi čistilec zraka. Rastlina, ki odlično čisti prostor ima tri imena – bajonetka oz. taščin jezik oz. sansevieria trifasciata in pa še angleški bršljan. Če mislite, da potrebujete nekaj kar vas pomirja, je sivka najbolj primerna za to. Jasmin pa je tista rastlina, ki prispeva h kakovostnemu spancu in hkrati povečuje raven produktivnosti čez dan.
Veliko ljudi pravi, da je spanje z nogavicami obupno a priporočamo vam uporabo.

spanje z nogavicami

Sprva vam bodo šle na živce – v primeru, da nanje niste navajeni. Toplota stopal pripomore k hitrejši zaspanosti, kar pomeni da bolj kot bodo vaša stopala in dlani tople, prej boste zaspali.
Ljudje smo naravnani k temu, da postanemo bolj utrujeni, ko se začne spuščati mrak. Torej ko se začne spuščati mrak, začne naše telo počasi “ugašati”. Vse pa je seveda odvisno od življenjskega stila in različnega delovnega časa. Popoldanski dremež je lahko za nekatere zelo pozitiven, za druge pa zelo negativen. Torej če spadate v kategorijo ljudi, ki želite biti bolj produktivni in ustvarjalni, potem si ga le privoščite! V primeru, da imate težave z nespečnostjo, se popoldanskega spanca izogibajte! Zaradi dremeža ste namreč preostanek dneva in proti večeru vse bolj budni, kar pa lahko spodkoplje vaš že tako neurejen spanec. popoldanski spanecTriku na četrtem mestu lahko rečemo že kar razvajanje. Aromaterapija je osnovana na eteričnih oljih, narejenih iz rastlih, zelišč in začimb. Olja narejena iz sivke, jasmina, sandallovina, ylang ylanga, kamilice in majarona blagodejno vplivajo na spanje.
sivkina aromaterapija
Razvajanje si lahko privoščite v kopeli pred spanjem ali pa nekaj kapljic eteričnega olja kapnite na blazino. Oboje vam bo pomagalo, da zelo hitro “utonete” v dišeč in miren sen.
Nekateri ljudje to že počnete. Tisti prav gotovo veste, kako prijeten je dotik odeje na goli koži! Gola koža je nekaj zelo naravnega in prijetnega, dotik odeje pa vas bo hitro uspaval. Rečemo lahko, da vam nikoli ne bo vroče. Pozimi pa poskrbite, da bo vaša oddeja dovolj debela, saj vas lahko nočni mraz prebudi tudi iz najslajšega spanca. V primeru, da ste eni izmed tistih, ki imate vedno mrzla stopala, se nogavicam nikar ne odrečite!
Poleg vsega naštetega, vam priporočamo, da spite v ohlajeni spalnici. Spalnica bi morala biti za stopinjo ali dve hladnejša od ostalih prostorov v stanovanju, hkrati pa jo nujno prezračite preden se zavijete v najslajši spanec!

prezračevanje spalnice

Želimo vam prijeten spanec!
V primeru, da imate še kakšen nasvet, kako se sprostiti pred spanjem, komentirajte!
V reviji Medicina in Ljudje si lahko preberete še več nasvetov! Preverite kako si lahko naročite ogledni izvod!