Frankincense olju pravijo tudi kralj med olji. Tak naziv si tudi resnično zasluži.
Eterično olje Frankincense (kadilna bosvelija) prihaja iz drevesne smole drevesa Boswellia. Uporabljali so ga že starodavni Egipčani, Babiloni in Asirci v svojih zdravilnih metodah. Morda zanj še niste slišali, zato vam predstavljamo njegove pozitivne lastnosti in prednosti uporabe.
olje
skintagremovalcream.org
Celi rane – za boljšo učinkovitost in hitrejše celjenje nanesite plast lavandinega olja in nato plast frankincense olja. Kombinacija teh dveh bo v neverjetno hitrem času zacelila odrgnine, opekline in ureznine.
Nevrološka podpora – je morda najboljše olje za nevrološke potrebe. Pripomore pri funkcijah centralnega živčnega sistema, kot je na primer osredotočenost, uravnavanje čustev itd…
Zmanjšuje brazgotine – dve do tri kapljice omenjenega olja dodajte kokosovemu olju in nanesite direktno na brazgotino. Rezultati bodo vidni že v nekaj dneh.
Krepi imunski sistem – vmasirajte si nekaj kapljic v noge, natančneje v podplate. Lahko pa ga tudi razpršite po sobi ali v spalnici in si med spanjem močno okrepite imunski sistem.
Zmanjšuje stres – promovira sproščenost in občutek umirjenosti. Vtrite si nekaj kapljic olja za vrat takrat, ko se slabo počutite. Zelo vas pomiri, če ste pod velikim stresom ali pa utrujeni.
olje
reset.me
Staranje kože – uporabite ga za preprečevanje staranja kože. Nekaj kapljic dodajte kokosovemu olju in narejeno zmes uporabljajte kot dnevno kremo, ki si jo nanašate pred odhodom v službo in preden ležete v posteljo.
Zaprtost kože – nalijte do šest kapljic olja v skledo ali lavor poln vroče vode. Z brisačo si pokrijte glavo in z obrazom usmerjenim v lavor vdihujte paro, ki se dviguje iz njega. Pore se vam bodo odprle v le nekaj minutah, morate pa biti previdni da se ne opečete. Pazite, voda mora biti vroča in ne vrela.
Srbečica – nanos nekaj kapljic olja na prizadeto mesto bo nemudoma olajšalo srbečico in vam tako zmanjšalo nelagodje.
Sprostitev – dodajte pet ali šest kapljic v razpršilo in vdihujte nastalo aromo. Da bi si polepšali razpoloženje in počutje ga lahko uporabite tudi kot parfum.
olje
artemisinine.net
Izboljšuje vid – nanesite eno ali dve kapljice na dlan roke. Z kazalcem pomočite prst v olje in si ga vtrite v rob očesa. Ko se bo olje razlezlo po očeh, boste dobili večji fokus in si tako izboljšali vid.
Ustna higiena – pripomore k izboljšanju ustne higiene, kot je na primer slab zadah, zobobol, karies in druga ustna obolenja. Vmešajte ga z kokosovim oljem ali sodo bikarbono in tako ustvarite zobno pasto.
Boljši spanec – razpršite olje po spalnici preden odidete spat. Pomagalo vam bo umiriti vaše dihanje in sprostiti morebitno napetost ali stres. Spali boste kot dojenček.
Frankincense olje ima toliko pozitivnih učinkov, da ga je skoraj greh ne poskusiti.