Kot je dejal že Aristotel – smo to kar ponavljajoče počnemo. Uspeh in sreča sta v veliki večini rezultat rednega vadenja in prakticiranja dobrih navad. Najpomembnejše navade so tiste, ki imajo pozitiven učinek na naše življenje.
Predstavljamo vam navade, ki bodo v vaše življenje zagotovo prinesle pozitivno energijo.
Vsako jutro malo potelovadite. Samo nekaj sklec, trebušnjakov in počepov in že boste zbujeni ter pripravljeni na nov dan. Poleg tega pa boste še topili maščobne blazinice.
Vsak večer si naredite seznam opravil za naslednji dan – nato pa popolnoma pozabite nanj. Težko je uživati v sproščenem večeru, če vam po glavi švigajo misli na prihodnji dan. Težko je tudi biti produktiven, če vaš naslednji dan ni splaniran. Oboje lahko rešite tako, da si zvečer napišete seznam opravil za naslednji dan, ga pospravite in poskušate brezskrbno uživati v večeru.
navade
pexels.com
Na začetku dne naredite opravilo, do katerega imate največji odpor. Če odlašate, vas bo misel na to kaj vse je potrebno še storiti, preganjala cel dan. Naredite ga takoj zjutraj in čez dan se boste počutili veliko bolje.
Pojdite ven na zrak. Kombinacija gibanja, svetlobe in svežega zraka vas bo napolnila z energijo, zvečer pa boste imeli manj težav z nespečnostjo.
Vsakič, ko vam nekdo na socialnem omrežju reče kaj kar vas prizadane, počakajte nekaj ur, predn odgovorite. Verjetno vam takrat sploh ne bo več mar. Če boste to prakticirali nekaj tednov, boste opazili, da jezna reakcija ni več tako močna, kot je bila včasih.
Ko vas zmoti lastnost ali navada drugih ljudi, se vprašajte ali vi počnete enako. To je odličen način, da pri sebi odpravite stvari, ki vas bremenijo.
navade
pexels.com
Vprašajte se kaj je najhujše, kar se vam lahko zgodi, nato izdelajte enostaven plan kako se s tem spopasti. Naši strahovi so najmočnejši, dokler nimamo izdelanega jasnega plana, kako se težave lotiti. Te po navadi izginejo, ko jih imenujemo in vemo, da imamo način, kako se z njimi soočiti.
Širite dobre novice. Če poslušate radio in gledate televizijo, ste verjetno zasledili, da je vedno več novic slabih, kot dobrih. Vi naredite ravno obratno in med ljudi širite dobre novice. Velika verjetnost je, da boste kakšnemu polepšali dan.
V ljudeh iščite dobre kvalitete. Če boste iskali razlog, da nekoga sovražite ga boste našli, če boste iskali razlog, da vam je všeč, ga boste prav tako našli.
Osvojite telesno govorico vesele in samozavestne osebe. Kmalu se boste tako začeli tudi počutiti. Za več samozavesti se vzravnajte, za več veselja pa se veliko smejte. S kontroliranjem telesa, kontrolirate um.
navade
pexels.com