Približuje se nogometni prestopni rok. Vsi privrženci najpomembnejše postranske stvari na svetu pa že neučakano prežijo na vseh internetnih straneh. Nestrpno čakajo na morebitne prestope največjih zvezdnikov okroglega usnja. Nogometna tržnica bo pričela obratovati šele 1. julija, toda dogovori o pogodbah, cenah in prestopih bodo določene že veliko pred tem.
Kaže, da cene, ki se danes vrtijo na tržišču, nimajo več meja in klubi izgubljajo presojo nad tem ali so igralci res vredni denarja, ki so ga odšteli za njih.
Predstavljamo vam nekaj sočnih govoric o letošnjih prestopih…
Bayern Munchen
Nemški prvak se je resno osredotočil na brazilca Williana iz Chelseaja. Bavarci so odločno krenili v okrepitev napadalnih vrst. Odškodnina za hitronogega brazilca pa znaša kar 50 milijonov evrov. Nemci bi s tem nakupom opravili najbogatejši prestop v zgodovini kluba.
prestopni rok
goal.com
Manchester United
Novopečeni prvaki lige Europa se bodo močno okrepili sedaj, ko se bodo po 2 dolgih letih ne igranja v Ligi prvakov želeli uveljaviti med elito in tako pokazati igro Manchester Uniteda, po kateri so bili prepoznavni. To, da si predstavniki Manchester Uniteda želijo kolumbijskega virtuoza Jamesa Rodrigueza v svojih vrstah smo že slišali, toda ali bo Mourinho pripravljen odšteti 50 milijonov evrov španskemu gigantu iz Madrida, pa bomo še videli.
prestopni rok
thesun.co.uk
FC Barcelona
Ko je lansko leto mladi komaj 20 letni Davinson Sanchez prispel v Ajax si je lahko le želel tako uspešno debitantsko sezono kot je bila letošnja. Z Ajaxom je sicer podpisal pogodbo do leta 2021 a nizozemcem bi lahko velikan iz Katalonije močno prekrižal načrte. Ajax bo uporabil vse moči, da bi zadržal mladega kolumbijca, a le redko kateri mladenič si ne bi želel igrati v ekipi z igralci kot so Luis Suarez in Lionel Messi.
prestopni rok
ajaxdaily.com
FC Real Madrid
Španci se bodo ob morebitni osvojitvi Lige prvakov morali še kako okrepiti za naslednjo sezono. Portugalec Pepe naj bi po tej sezoni odšel v drug klub. Los Blancosi pa naj bi se ogreli za Leonarda Bonnucija iz Juventusa. Za Bonnucijev podpis se bo Real Madrid boril še z Manchester Cityem, toda zadnja beseda bo pripadla Italijanu, ki je še kako naglas govoril o zvestobi svojemu klubu. Med drugim pa naj bi Real kot zamenjavo za Alvaro Morato pripeljal še Davida de Geo iz Manchester Uniteda.
prestopni rok
o-posts.com
Poletje bo postreglo z zelo zanimivi prestopi in medtem ko bo bodo nogometni zvezdniki uživali na več kot zasluženem odmoru po dolgi sezoni, se delo njihovih agentov šele začenja. Kakšni bodo razpleti in kje se bo kdo znašel pa bomo še videli…