Vaše telo potrebuje dovolj veliko količino spanca, v nasprotnem primeru bo delovalo pod velikim stresom. Pomanjkanje spanja lahko pripelje do depresije, diabetičnih težav in drugih kognitivnih problemov.
Raziskave v Seattlu so pokazale, da najbolj zdravi ljudje spijo več kot 6 ur na noč in ne več kot 9 ur na noč. Kot kaže, je najbolje spati nekje okoli 7- 8 ur na noč. Vse, kar je več ali manj od tega, lahko vpliva na naše zdravje.
spanec
http://www.readersdigest.ca
Najbolj zavidamo tistim ljudem, ki so sposobni imeti toliko discipline, da se tega nasveta držijo. Tisti, ki spijo po zgoraj navedenih urah, so bolj produktivni.
Morda si mislite, da lahko storite veliko več v tistem dodatnem času, ko bi morali spati, vendar se motite. Takrat so vaše možganske celice že utrujene in pripravljene na počitek zato se vsako prekomerno naprezanje lahko sčasoma odrazi negativno. Nikar se ne hvalite s tem, kako malo spanca potrebujete, da bi lahko ponovno delovali. To je lahko resen problem.
spanec
https://www.pexels.com
Poskušali vam bomo svetovati, kako se odpraviti prej v posteljo.
Poskusite si napraviti urnik in se odpravite v posteljo vsak večer ob istem času. Enako storite tudi pri vstajanju. Le tako boste ustvarili vzorec v možganih, po katerem bo delovalo vaše telo. Zatemnite si prostor, v katerem spite, tako da pridušite svetlobo (spustite rolete, zastrite zavese).  Poskrbite, da boste spali na dobri žimnici, v prostoru pa naj bo vedno prilagojena temperatura. V popoldanskih in večernih urah se izogibajte alkoholu in tobaku. Omenjena dva dejavnika zelo negativno vplivata na vaš spanec.
Nikar ne spreminjajte svojega spalnega prostora v dnevno sobo, polno računalnikov in televizorjev. Spalnica je prostor, kjer se le spi. Poskrbeti morate, da bo tudi pri vas tako, če želite odpraviti problem pomanjkanja spanca. Popijte skodelico toplega mleka ali pa brezkofeinskega čaja. Sicer se izogibajte pitju prekomerne količine tekočine, ker se boste lahko zaradi tega zbujali ponoči in hodili na stranišče.
spanec
https://www.pexels.com
Preberite knjigo. Branje pomaga mnogim ljudem, da se čisto sprostijo pred spanjem in pozabijo na dogodke, ki so se dogajali tekom dneva. Seveda je pomembno tudi, da izberete primerno čtivo pred spanjem. Nikar se ne lotite branja grozljivk ali kriminalk.

 

V komentarje zapišite, kakšen je vaš način, s katerim premagujete pomanjkanje spanja…