Saj poznate tisti občutek – zaključite dan z naporno vadbo in vaše telo kar kriči po hrani. Toda kaj storiti, ko začutite veliko praznino v trebuhu? Oditi v McDonalds ali pa na črpalko po ‘nekaj sladkega’ morda ni najboljša rešitev. Ne samo trening, tudi pravilna prehrana je potrebna za učinkovitost vaše vadbe.
Morda boste od sedaj dvakrat premislili, preden to storite. Zelo pomembno je, da po treningu vašemu telesu omogočite, da dobi res tisto kar najbolj potrebuje.
Za vas smo pripravili paleto jedi, za katere boste morda presenečeni, vendar so za vaše telo res najbolj učinkovite po vadbi.
Temna čokolada
Vsakdo si rad privošči košček čokolade. Naj bo to le košček ali dva, ne pa polovico čokolade. Strokovnjaki pravijo, da je temna čokolada po naporni vadbi sprejemljiva.
trening
remediesforme.com
Skuta
Čeprav bodo mnogi rekli, da je ta obrok še iz ‘stare šole’ je za tiste, ki si želijo obroka z manj kalorij več kot odličen. Skuta vsebuje veliko proteinov, ki so potrebni za regeneracijo vašega telesa in krepitev mišic.
Sladki krompir
Ste presenečeni? Zakaj je ta tako priporočljiva po vadbi? Po telesni aktivnosti, se vaš krvni sladkor spusti in uživanje sladkega krompirja pripomore k temu, da se vaš krvni sladkor stabilizira.
Grah
Ne le, da grah lahko tudi zamrznete ampak je odličen tudi takrat, ko ne utegnete oditi v trgovino po svežo zelenjavo. Vsebuje veliko vitamina C in je v primerjavi z ostalo zelenjavo veliko bolj hranljiv.
Losos
Losos je prav tako odlična jed, ki si lahko privoščite po treningu. V njem se skriva veliko regeneracijskih proteinov in vsebuje tudi omega 3 maščobne kisline, ki preprečujejo vnetje mišic po vadbi.
trening
pexels.com
Jajca
Dobro, morda nič novega a če pogledate kuharske nasvete mnogih znanih fitnes inštruktorjev, boste opazili, da se veliko od njih posveča različnim načinom priprave jajc. Jajca namreč vsebujejo proteine, ki so esencialni za naše telo, prav tako pa vsebuje vitamine A, B12, B2 in B5.
Cvetača
Poizkusite s cvetačno juho ali pa s cvetačnim napitkom. Presenečeni boste nad tem, kako učinkovita je cvetača pri izgubljanju odvečnih kilogramov.
V komentarje zapišite, katere obroke po treningu uživate vi?…