Jure Jeraj je bil nekoč profesionalni rokometni vratar, poleg tega pa že več kot desetletje raziskuje in prakticira različne metode za osebno rast in razvoj. In sicer na področju športa, zdrave prehrane, manualne tehnike, bioterapije, energijske medicine, duhovnega razvoja in meditacije. Znanja je nabiral pri mojstrih iz Evrope, Amerike, Indije in Nepala.

Jure Jeraj in njegova kariera

Sami se že vrsto let ukvarjate z osebno razvojem in rastjo. Kako ste začeli? 

V profesionalnem športu te okoliščine silijo, da se nenehno razvijaš, da lahko držiš dobro formo. V tujini od tujcev pričakujejo še toliko več. Tako sem pred 10. leti, ko sem prvič odpotoval v takrat najmočnejšo Špansko ligo Asobal. Tam sem spoznal in sklenil trdno prijateljstvo z enim od najboljših piscev knjig za osebno rast in razvoj pri nas N.G.. On mi je odprl nov svet in novo pot po kateri sem se potem razvijal poleg športne kariere.

Jure vam je ukvarjanje z osebnim razvojem pomagalo tudi pri športni karieri?

Pri vsakem športu je osebnostni razvoj pogoj, da se športnik optimalno razvija in raste v pravo smer.

Na kak način vam je to spremenilo življenje?

Osebnostna in duhovna rast ni le izvajanje meditacije, temveč je način življenja. Biti duhoven, pomeni biti močan, dinamičen in inteligenten. To mi je pomagalo pri odnosih z ljudmi in pri prilagajanju v novih nepoznanih okoliščinah in različnih življenjskih situacijah. Postal sem bolj umirjen in lažje sem sprejemal vedno večje izzive. Hkrati pa sem želel pomagati ljudem, zato sem začel deliti preizkušene tehnike in metode, na spletni strani potdozdravja.si. Pri tem si pomaga tudi z astrologijo, za katero ima tudi svojo stran astro-reports.com.

Duhovnost in poplava ponudb

Na tržišču je ogromno ponudbe s področja duhovnosti. Kaj svetujete ljudem, kako naj ločijo zrno od plevela, zlasti začetnikom? 

Ko je bil energetski mojster Choa postavljen pred to vprašanje, je odgovoril: “Drevo boste spoznali po njegovih plodovih“. S tem je želel reči, da najprej proučite, kaj oseba poučuje, kakšni učenci obiskujejo tečaj, in nato, ali izvajajo tisto, kar se učijo. Ali uspejo dosegati rezultate, za kakršne učitelj trdi, da so mogoči? Če je tako, se nato lahko odločite za tečaj in preverite, ali so trditve resnične. Pravzaprav se vsak tečaj praničnega zdravljenja začne tako, da se učencem naroči, naj ne vzamejo tistega, kar bodo slišali, takoj kot resnico. Od njih se pričakuje, da bodo eksperimentirali in se prepričali, da tehnike učinkujejo na način, ki jim je bil predstavljen.

Drug pomemben dejavnik je, ali je sistem dogmatičen in zahteva, da študentje kar slepo verjamejo, ne da bi trditve preverili. Obiščite le predavanja, kjer vam je dovoljeno biti  kritični, kjer lahko postavljate vprašanja in prihajate do lastnih zaključkov.

Pranic Healing v Sloveniji

Ukvarjate se z metodo Pranic Healing. Kaj je to?

Pranično zdravljenje je sistem zdravljenja brez dotika, ki ga je razvil kemijski inženir in mojster zdravljenja z energijo Choa Kok Sui. Sistem je bil razvit s pomočjo znanstvene metode postavljanja hipotez, eksperimentov in zaključevanja na podlagi le teh. Zato je sistem lahko razumeti, se ga naučiti, in prenesti v prakso, še posebej v moderni informacijski dobi.

Pranično zdravljenje je osnovano na dveh preprostih principih:

  • naša telesa imajo sposobnost samozdravljenja,
  • naša telesa za življenje potrebujejo energijo ali prano.

Naše telo sestavlja kompleksen sistem energetskih organov in kanalov za procesiranje in razporejanje življenjske energije. Med svojim eksperimentiranjem je mojster Choa Kok Sui opazil, da lahko ta sistem zboli prav tako kot zbolijo vitalni organi, krvna telesa in živci. Prav tako je opazil, da ta energijski sistem in fizično telo sta tesno povezana. Odkril je, da zdravje ali bolezen enega sistema vodita do zdravja ali bolezni drugega sistema.

Njegovi eksperimenti so vodili do presenetljivega zaključka. Ko ozdravimo energijski sistem se ozdravi tudi fizično telo. S tem znanjem v rokah je razvil sistem pri katerem čiščenje energijskega sistema in dovajanja sveže življenjske energije v zelo kratkem času ozdravi telo in um, včasih pa pride celo do čudežnih ozdravitev.

Z enostavno metodo lahko pozdravimo marsikatero težavo. Za katere nevšečnosti je najbolj učinkovita?

Pranično zdravljenje pomaga pri številnih obolenjih in motnjah, tako fizičnih kot psiholoških. To vključuje vse od preprostih bolečin, do kroničnih obolenj, kot je na primer artritis ali glavkom. Kar se tiče duševnih težav pa pranično zdravljenje uspešno uporabljamo tudi v primeru stresa, izgorelosti, depresije in odvisnosti.

Komu je namenjena metoda Pranic Healing?

Pomembno je poudariti, da je pranično zdravljenje zelo enostavno za učenje in uporabo. Praničnega zdravljenja se lahko nauči vsak. Prav tako, kot se lahko vsak nauči voziti s kolesom. Vse, kar potrebujete, je nekaj ur prakse.

Ali lahko ima tudi kakšne negativne učinke? 

Ker je energetski mojster Choa Kok Sui uporabljal znanstveno metodo za razvoj praničnega zdravljenja, ga je seveda zanimalo tudi, kako preprečiti negativne učinke. Med vikend delavnico se bodo učenci naučili, kako se izogniti negativnim učinkom in česa ne smejo početi.

Prihodnost Pranic Healinga

Je poleg zdravljenja namenjena še čemu? 

Energetski mojster Choa Kok Sui je imel veliko vizijo. Njegova vizija za svet je bila, da ima vsaka družina praničnega zdravilca. Predstavljajte si, kaj bi se zgodilo, če bi vsi imeli dostop do praničnega zdravilca? Trpljenje človeštva bi bilo močno zmanjšano. To je bilo njegovo upanje in želja za prihodnost.

Kako poteka sam proces zdravljenja?

S pomočjo skeniranja energetskega sistema s pomočjo rok lahko namreč ugotovimo, kateri deli potrebujejo zdravljenje.

Ko ugotovimo, kateri deli so oboleli, moramo nato preprosto odstraniti umazano in obolelo življenjsko energijo in jo nadomestiti s svežo in zdravo življenjsko energijo. To svežo življenjsko energijo absorbira pranični zdravilec iz okolice. Zato je zelo enostavno zdraviti več oseb na dan brez negativnih učinkov na zdravilca. V resnici se zdravilec po zdravljenju počuti še bolj poln energije in vesel.

Več podrobnosti o Praničnem zdravljenju lahko najdete na pranichealing.si.