Izbrali smo nekaj učinkovitih receptov, s pomočjo katerih boste izgubili del telesne teže.
Vitka in postavna linija za na plažo je zagotovo cilj večine ljudi. In kot vsako leto, se dijete ponavadi lotimo prepozno in tako nas čas največkrat prehiti. Ker pa te napitki niso samo za izgubljanje maščob ampak tudi za prečiščevanje strupov iz telesa, je poletni čas idealen, da “prešvicamo” slabe toksine iz telesa.

napitki

Te recepti so obnoreli svet in vsi, od znanih zvezdnic do navadnih smrtnikov, pijejo čudežne napitke, ki pospešeno topijo maščobe. Sestavljeni so iz močnih naravnih sestavin in kombinacija pokaže prve rezultate, že po nekaj dneh vstrajnosti in discipline.
Te napitki spodbujajo metabolizem in vam tako pomagajo pri boljšemu presnavljanju hrane. Če bi se radi znebili maščobe v telesu, naredite to na naraven način. Mešanica teh sestavin, ki jih imamo vsi v svoji kuhinji, bo na vaše telo delovala izjemno poživljajoče. Napitki so zares močni, ampak poleg tega boste morali tudi jesti zdravo in se gibati.
 1. Naravna bomba za zdravje:
  -> žlička cimeta, 2 žlici jabolčnega kisa, žlica medu, 2 žlici limoninega soka, kozarec vode
  Vse sestavine dajte v mikser in dobro zmiksajte. Hranite ga v hladilniku in ga vsak dan zjutraj na prazen želodec spijte eno žlico.
  Cimet je znan kot eden najboljših antioksidantov na svetu. Za uravnavanje sladkorja v krvi je eden najbolj učinkovitih. Jabolčni kis pa je poln dobrih bakterij in encimov, saj njegova kislina znižuje krvni tlak za šest odstotkov. Med se že stoletja uporablja za celjenje ran, odličen je za srce, kožo, ginekološke težave in odpornost, pomaga pa tudi pri odpravljanju glavobola, pomirja, krepi metabolizem in stimulira prebavo. Limonin sok pomaga pri uravnavanju pH in pri uravnotežanju količine sladkorja v krvi ter najpomembnejše, vsebuje vitamin C.

  napitek
  pexels.com
 2. Osvežilni napitek:
  ->  ingver, meta, kumarice in limone
  Poljubno količino posameznega živila narežite ali naribajte v vodo, ter postavite v hladilnik. Po njem posezite v trenutku žeje.
  Meta ima sestavine, ki topijo maščobe, ter spodbujajo presnovo. Kot mrzel čaj spijete tudi pred spanjem in seveda, pozabite na sladkor. Ingver vsebuje učinkovine, ki zvišujejo pH želodca in spodbujanje aktivnosti prebavnih encimov. Kombinacija teh dveh dejavnikov prispeva k hitrejši izločitvi kemikalij, ki lahko povzročajo napenjanje in zaprtje. Na ta način se prebavni sistem deluje bolje, in pomaga zmanjšati težo hitreje. Poleg tega učinkovite prebave pomeni, da bo telo najbolj učinkovita uporaba energijskih rezerv.

  napitek
  pexels.com
 3. Močan napitek:
  -> lovor, zeleni čaj in cimet
  Najprej skuhajte 800 ml vode, odstavite in ji dodajte eno žlico cimeta v prahu, tri liste lovorja in veliko žlico zelenega čaja. Nato premešajte in pokrijte. Pustite 15 minut, zatem pa precedite. Takoj, ko vstanete, spijte kozarec tega pripravka. Drugi kozarec tega napitka popijte dvajset minut pred zajtrkom. Če takoj, ko vstanete posežete po zajtrku, lahko drugi kozarec izpustite. Tretji kozarec pa popijte tik pred spanjem.
  Zeleni čaj je bogat s katehini, ki preprečujejo raka, krepijo obrambno moč telesa, ščitijo pa tudi pred visokim krvnim tlakom in sladkorno boleznijo, znižajo raven holesterola, nadzirajo srčni ritem, saj s kofeinom spodbujajo živčni sistem, predvsem pa z antioksidanti pospešujejo hujšanje in zavirajo staranje. Poleg antioksidantov v lovorju najdemo tudi kemične spojine, ki pomagajo pri procesu prebave. V indijski in mediteranski kuhinji uporabljajo lovor v kuhinji kot antiseptik in pomoč pri prebavi. Ima tudi Vitamin A, Vitamin B kompleks, Vitamin C in folno kislino. Bistveni minerali so kalcij, železo, baker, kalij, mangan, magnezij, selen in cink, ki prispevajo k različnim telesnih funkcij, kot so obdelava encime, izboljšanju proizvodnje krvnih celic, ki urejajo delovanje mišic.
  Če se boste v prihodnje odločili, da svoje telo prečistite strupov, ki so se nabirali dlje časa, so omenjeni recepti odličen dodatek. Ne pozabite tudi na zdravo prehrano in gibanje, le tako bodo učinkoviti rezultati hitro vidni.