Dietni napitki so bolj zdravi. Ali so res?

V napitkih z nič kalorijami se po navadi skriva past...

Od sladkih sokov pa vse do belega kruha, skoraj vse kar najdemo na trgovinskih policah v današnjih dneh, vsebuje sladkor. Med vsemi izdelki se vse bolj promovirajo ‘dietni’ napitki in dietna hrana, ki naj bi služila kot nadomestilo k sladkorju. Raziskave so pokazale, da temu ni ravno tako.
napitki
drweil.com
Nešteto kampanj in gibanj, se ukvarja z ozaveščanjem ljudi o nevarnosti prekomernega vnosa sladkorja in o njegovih učinkih kot se prekomerna teža in diabetes. Toda resnosti problema se mnogi še vedno ne zavedajo. Sladkor je še vedno najbolj prodorna sestavina v naši prehrani. Skriva se v kar 75% hrane in pijače, ki jo uživamo. Uživanje sladkorja med ljudmi se je povečala za skoraj 60% od leta 1950.
Dietni sokovi sicer vsebujejo manj sladkorja in kalorij, toda sprožajo reakcijo drugega hormona v našem telesu, ki začne hrepeneti po drugi vrsti hrane, seveda tiste, ki jo naj ne bi uživali (hitra hrana, sladkarije,…). To lahko posledično pripelje do prekomerne teže in nenadzorovanega vnosa hrane.
Najbolje za telo je, da se čim večkrat poslužujete navadne vode. V Sloveniji je voda iz pipe zelo kvalitetna, zato si čim večkrat v dnevu natočite kozarec hladne vode.