Se morda velikokrat počutite utrujeni in zaspani? Niste edini. Raziskave so pokazale, da se veliko ljudi počuti emotivno, psihično in tudi fizično utrujeno.Veliko ljudem proti koncu dneva pojenja energija. Ne skrbite, strokovnjaki so predlagali nekaj nasvetov, ki bodo pomagali vsem vam zaspancem.
Pomanjkanje energije je lahko rezultat  tipičnih medicinskih posledic kot je anemija,  disfunkcija ščitničnih hormonov ali gastrointestinalne motnje. Ljudje, ki bolehajo za disfunkcijo ščitnične motnje imajo veliko pomanjkanje energije za vadbo ali pa se ne gibajo v konsistenčnem obdobju. Težka ali utrujena glava je tudi lastnost te bolezni, še posebej v popoldanskih urah. V trenutku, ko se nekam usedemo ali uležemo smo pripravljeni zaspati. Tudi druga dva zdravstvena problema imata podobne simptome, kar pa vodi v splošno togost človeka.
energija
pexels.com
Pomembno je, da pazimo na prehrano. Določene vrste hrane in pijače vas lahko naredijo utrujene. Medtem, ko je kava poln antioksidantov ter hranilnih snovi in vam daje hiter vnos energije, povzroča samo še večjo utrujenost z vsako skodelico, ki jo popijemo v dnevu. To postane neprekinjen ciklus, vam pa energija vedno bolj pada.
Depresija, slabo počutje ali zaspanost je lahko zelo izčrpno in včasih se počutimo kot, da je vstati zjutraj iz postelje misija nemogoče. Ljudje, ki so v takem stanju imajo po navadi premalo motivacije in so se odrekli redni vadbi in rekreaciji ter druženju s prijatelji.
Pojdite na sonce in svež zrak četudi živite v bolj mrzlem kraju. Le deset minut zunaj boste potrebovali, da zopet zberete vaše misli in se malce osvežite. To bo pripomoglo k bolj jasnemu razmišljanju in sprožitvi tako imenovanih ‘dobrih hormonov’, ki preprečujejo depresijo in zaspanost.
energija
pexels.com

 

Poslušajte hitro glasbo. S tem boste pognali kri po žilah in začeli razmišljati o drugih stvareh namesto, da bi bili obsedeni z premlevanjem stvari, ki vas spravljajo v obup in potencialno zaspanost. S spremembo razmišljanja boste gledali na življenje na drugačen način.
Telovadite! Ne potrebujete se ravno udeležiti maratona, toda vsakodnevni sprehod bo v razbijanju vaše zaspanosti in monotonosti več kot koristen. Včasih smo psihično preobremenjeni in se tudi zaradi tega počutimo utrujeno. Pomembno je opazovati tudi stvari, ki se dogajajo okoli nas.
Naročite se k frizerju ali pa na manikiro ali pedikuro. Razvajajte se in si privoščite malce osebnega negovanja. To vas bo vzpodbudilo k temu, da greste ven iz stanovanja ali hiše. S tem ko skrbite zase, skrbite tudi za svojo bit. Vi niste vaša bolezen.
Pospravljajte. Več kot odličen predlog za razbijanje utrujenosti ali zaspanosti. Vstanite in pospravite mizo ali posodo to bo dvignilo vaš nivo energije. Sedenje na istem mestu vas lahko spravi v utesnjenost ali depresijo.