10 načinov kako alternativno odpraviti glavobol

Zdravila ali alternativa?

 

 

Povezana slika

je tista sestavina, ki pomaga znižati krvni pritisk, kar pa pomaga pri odpravi glavobola. Če je pomagaja Popaju, bo zagotovo pomagala tudi vam!

 

banane
so živila, prav tako bogata z magnezijem, ki lajša glabovole.

 

 

beli vratič

 

je domače zelišče, ki se že stoletja uporablja kot domače zdravilo za glavobole in migrene. Učinkovitost povzroča partenolidom, ki nadzira širjenje in krčenje žil v glavi. Vzamemo ga štirikrat na dan – dva do tri sveže liste dnevno med obroki ali po njih.

 

voda
je tista, ki blaži dehidracijo v telesu. Dehidracija je pravzaprav tista, ki največkrat povzroči glavobole. Spijte kozarec mlačne vode in z uživanjem tekočine nadaljujte še kakšno uro.

 

ingverjeva

 

korenina je odličen dodatek k hrani. Pri premagovanju glavobola pa vam bo pomagal ingverjev čaj. Nekaj koščkov ingverja olupite in narežete na majhne koščke ter kuhate 10 do 15 minut.

 

poprova meta

 

je idealna za lajšanje večih stvari. Njena esencialna olja lajšajo glavobole, krče, zobobole in prebavne težave ter slabost.

 

joga

vas bo umirila in pomagala pretegniti telo. Znana je po tem, da sprošča živčni sistem in napetosti. Sama joga pa lajša tenzijske glavobole.

Preberite tudi: Sproščanje tenzijskih nevšečnosti z jogo.