Svetovno znani ‘Burj Al Arab’ bo dobil družbo!

Projekt, ki vam vzame dih...

V Dubaju se obetajo velike novosti. Do leta 2020 naj bi tamkajšnje podjetje zgradilo nov umetni otok, ki bo vseboval veliko vodnih in drugih atrakcij.
Novi mega projekt ‘Marsa Al Arab‘, kot so ga poimenovali, bo zgrajen ob boku svetovno znanega hotela v obliki jadra. Mesto načrtuje privabiti več kot 20 milijonov obiskovalcev na leto, kot del povečanja turizma do leta 2020. Projekt bo vseboval več kot 4 milijone kvadratnih metrov umetnega zemljišča in 2,2 kilometra obale, za kar bodo porabili kar 1.7 bilijonov dolarjev.
dubaj
realclearlife.com
Na eni strani otoka se bodo nahajale družinske atrakcije in družinam prijazni hoteli. Novost bo tudi Marine Park, v katerem bodo obiskovalci lahko opazovali eksotične ribe in druge morske živali, omogočal pa bo kar 1000 sedežev.  Marine park in vodni park Wild Wadi se razprostirata čez 2,5 milijona kvadratnih metrov.
Ena od znamenitosti bo tudi muzej biserov, ki predstavlja pravi naravni ponos Združenih Emiratov. V njem bodo obiskovalci lahko videli zbirko zgodovinsko najstarejših in najdražjih biserov na svetu. Ti biseri pa so tudi velika redkost, saj ji je na svetu zares malo. V neposredni bližini muzeja bodo zgradili tudi hotel v obliki bisera.
dubaj
gulfnews.com
Na drugi strani otoka bodo obiskovalci z globokimi žepi lahko rezervirali lastno luksuzno vilo, ki jim bo omogočala pogled na celoten zaliv. Zasebnost bo ključnega pomena in tudi privatne marine bodo omogočene za tiste, ki bodo pripotovali z lastno jahto ali jadrnico.
Poleg vseh butikov in razkošnih trgovin, ki bodo na voljo, pa bodo na otoku tudi sprehajalne poti, tekaške proge, bazeni in kolesarske proge. Projekt bo mestu Dubaj omogočil novih 2.400 sob za obiskovalce ter novih 400 okrepčevalnic.
Več si poglejte v spodaj priloženem videu…