Medtem ko redke restavracije sprejmejo kosmate spremljevalce, se je v središču San Francisca odprla luksuzna restavracija, ki streže samo psom. V restavraciji Dogue štirinožne prijatelje razvajajo s kulinaričnimi specialitetami.

Primerno za ljudi, vendar narejeno za pse

Lastnik in glavni kuhar Rahmi Massarweh je odprl prvo restavracijo, ki streže degustacijski meni izključno za pse. Ponuja natančno izdelano pecivo iz lastne »pawtisseri«, ki vključuje kokosov piškot iz krhkega peciva in torto z zlato pasto, vse pripravljeno iz organskih sestavin, vključno s smetano, kurkumo in kokosovim oljem. Jedi so pridih francoske kuhinje in pripravljene iz lokalnih ekoloških sestavin.

Degustacijski meni s tremi hodi za 75 dolarjev

Med tednom v restavraciji Dogue strežejo pariško pecivo in »dogguccino«, ki se začne pri 4,95 dolarjih. Peciva naj bi bila prave umetniške kreacije. Obrok s tremi hodi v vrednosti 75 dolarjev pa je sezonsko prilagojen in ga strežejo samo ob nedeljah.

Lastniki hišnih ljubljenčkov izbirajo med različnimi jedmi, ki so prilagojene starosti, teži, stopnji aktivnosti in posebnim prehranskim potrebam psa. Zvestim spremljevalcem postrežejo na primer goveji zrezek s fermentiranim korenjem in peso ali školjke s fermentiranim korenjem in pšenično travo.

Massarweh pripravi in predstavi vsako jed, tudi tiste, ki jih vsak večer kuha za svoje štiri pse.

Slika je simbolična.

Ideja o restavraciji za pse

Idejo po odprtju restavracije za pse je dobil, ko je leta 2015 končal z delom v restavracijski industriji in skupaj z ženo odprl vrtec za pse. Tako je vsak dan pripravljal sveže kuhano hrano za svoje pse in varovance.

Nato se je pri izboljšanju jedi povezal tudi z veterinarjem, ki mu je svetoval, kako zagotoviti popolne, uravnotežene in potrebne sestavine za pse.

Lastnik Rahmi Massarweh, francoski kuhar iz San Francisca, je želel lastnikom hišnih ljubljenčkov približati svojo edinstveno znamko sveže in sezonske pasje hrane. V mestu, ki je znano po tem, da ima več kužkov kot dojenčkov, mu je to več kot uspelo.

Hrana je jezik ljubezni in to je še en način, kako izraziti in deliti ljubezen s svojim psom.

Avtor: M.B.

Vir: siliconvalley.com; latimes.com, YouTube