Izmišljeni liki so postali nepogrešljivi del našega življenja, saj nas navdihujejo in zabavajo s svojimi zgodbami in dogodivščinami. Medtem ko se z nekaterimi liki radi poistovetimo, nas drugi pritegnejo s svojim bogastvom in nadnaravnimi močmi. V tem članku so predstavljeni najbogatejši ženski fiktivni liki, ki jih poznamo iz različnih filmov, televizijskih oddaj in videoiger.

Mom (Futurama) – vrednost premoženja: 15,7 milijarde dolarjev

Mom je lik iz animirane televizijske serije Futurama, znana preprosto kot »mama«. Njen ustanovitelj in lastnik je MomCorp, mogočni konglomerat, ki se ukvarja z različnimi izdelki, vključno z roboti, orožjem in strupenimi kemikalijami.

Kljub svojemu sladkemu in nedolžnemu videzu je mama neusmiljena poslovna ženska, ki bi naredila vse, da bi ohranila svoje bogastvo in moč. Pogosto uporablja svoj denar in vpliv, da dobi, kar želi, in rada manipulira z drugimi.

Zobna vila – vrednost premoženja: 3,9 milijarde dolarjev

Zobna vila je legendarni lik, ki ponoči obiskuje otroke, da pobere njihove izgubljene zobke in jim v zameno pusti denarno nagrado. Čeprav sta njena prava identiteta in videz pogosto zavita v skrivnost, jo prikazujejo kot bogato in glamurozno žensko, ki živi v veliki palači, polni zlata in draguljev.

V filmu Rise of the Guardians je zobna vila prikazana kot čudovita vilinska kraljica, ki poveljuje obsežni vojski majhnih vil in ima magične sposobnosti.

Slika je simbolična.

Lady Mary Crawley (Downton Abbey) – vrednost premoženja: 1,1 miljarde dolarjev

Lady Mary je najstarejša hči bogate družine Crawley. Navajena je razkošnega življenja in privilegijev. Živi na veličastnem posestvu Downton Abbey, kjer uživa v izvrstni kulinariki, dragih oblačilih in razkošnih zabavah.

Lady Mary je kljub svojemu ošabnemu obnašanju spretna poslovna ženska, ki aktivno sodeluje pri upravljanju družinskih financ in naložb.

Lara Croft (Tomb Raider) – vrednost premoženja: 1 milijarda dolarjev

Lara Croft je filmska junakinja in slavni lik iz video iger. Znana je po svojem pustolovskem duhu in impresivnih borilnih veščinah. Prav tako je ena najbogatejših izmišljenih likov, zahvaljujoč njeni dediščini bogatih staršev in njeni uspešni karieri kot raziskovalka grobnic. Živi v razkošnem dvorcu in potuje po svetu, kjer išče redke artefakte in zaklade.

Catwoman (Batman) – vrednost premoženja: 1 milijarda dolarjev

Selina Kyle, bolj znana kot Catwoman, je priljubljen lik iz stripov DC Comics, ki je pogosto prikazana kot spretna tatica in antijunakinja. Ponekod jo prikazujejo kot bogato družabnico, ki svoje bogastvo uporablja za financiranje kriminalnih dejavnosti in ohranja svoj ekstravaganten življenjski slog.

Catwoman je znana po svoji pretkanosti in iznajdljivosti ter ljubezni do dragocenega nakita in dizajnerskih oblačil.

Iz filma Catwoman.

To so le nekateri najbogatejši fiktivni ženski liki, ki jih poznamo iz filmov, video igric in televizije. Vsaka s svojo edinstveno osebnostjo, zgodbo in premoženjem. Čeprav se njihovo bogastvo morda zdi impresivno, pogosto prinaša svoj delež težav in izzivov. Ti liki so zagotovo prevzeli našo domišljijo in nas navdihnili s svojimi glamuroznimi življenjskimi slogi in dogodivščinami.

Avtor: M.B.

Vir: globalwomanmagazine.com