Življenjski stil posameznikov z debelejšimi denarnicami se precej razlikuje od tistega, ki ga poznamo navadni smrtniki.
Čeprav imajo ves prestiž tako rekoč na dosegu roke, še vedno hlepijo po ekskluzivnosti, ki jim jo lahko ponudijo prav zasebni klubi. Pri teh ne gre za klasično obliko zabave, temveč za možnost mreženja in sklepanja poslovnih kupčij med srkanjem nekaj desetletij starega viskija.
Začetki zasebnih klubov – vstop vanje je namreč mogoč le s članstvom – segajo v London 18. stoletja, kjer so sprva predstavljali stično točko aristokratov tistega časa. Moderni zasebni klubi so ohranili prestiž in ekskluzivnost, saj lahko postopek sprejema novega člana traja tudi več let.
Bolj kot premoženje, so pomembne posameznikova družabna mreža, komunikacijske sposobnosti, inteligenca in uglajenost. Nove člane morajo priporočiti že obstoječi člani, s čimer je zagotovljena nekakšna vez med ustanovitelji kluba in njegovimi člani, kar pripomore k občutku domačnosti in intimnosti.
zasebni klubi
http://homesoftherich.net/
Predstavljamo vam nekatere najbolj znane luksuzne klube…
George, London
Vse česar se g. Richard Caring dotakne, se spremeni v zlato in klub George ni prav nobena izjema. Ekskluzivni klub za privatne člane je bil ustanovljen leta 2001 čigar direktor je g. Caring že od samega začetka. Ta lepotec se nahaja na enem od najlepših predelov Londona in sicer na ulici Mount Street, kjer domujejo nekatere najbolj znane luksuzne znamke. Znotraj teh prostorov je bilo sklenjenih kar nekaj pomembnih kupčij.
Letna članarina: 750 funtov na leto
Pogoji za članstvo: Nekdo vas mora predlagati za včlanjenje, le to pa morata odobriti dva že obstoječa člana kluba George.
zasebni klubi
http://www.vanityfair.com
The Kee Club, Vzhodna Azija
Če ste ljubitelj luksuza in vsega kar spada k tej besedi, je omenjeni klub pravi za vas. Nahaja se v Hong Kongu in Shanghaiu. Kot član tega kluba, boste lahko klepetali in se družili z finančnimi mogotci, ki prihajajo s celega sveta. Tudi tu je bilo sklenjenih kar precej multi kontinentalnih pogodb, katerih podrobnosti bodo ostale skrite v Kee klubu. Člani se imajo priložnost družiti z zvezdniki kot sta Mick Jagger in Gwenyth Paltrow.
Letna članarina: 1.959 funtov na leto
Pogoji za včlanjenje: Predlagani morate biti s strani člana Kee Cluba.
zasebni klubi
http://www.xrume.com
The Yellowstone Club
Nobena skrivnost ni, da boste za članstvo v enem od luksuznih klubov, morali odšteti precejšnjo vsoto denarja, a nič se ne more primerjati z Yellowstone Clubom. Tu vas bo letna članarina stala pazite kar 228.000 funtov. Klub posluje z nekaterimi najbolj ekskluzivnimi in vplivnimi partnerji, ki omogočajo članom neposreden dostop do lokacij, kjer bi se drugače težko znašli. Ta luksuzni klub se nahaja v neverjetni okolici Montane, kjer kraljuje lepota narave. Obdan je z smučišči, golf igriščem in zelo kvalitetnimi restavracijami. Tudi tu ne boste prikrajšani za družbo v smetani. Če se včlanite, se boste lahko družili z zvezdniki kot so Ben Affleck, Jennifer Garner in Bill Gates.
Letna članarina: 228.000 funtov (obnovitev članarine vas stane še dodatnih 27.000 futnov)
Pogoji za včlanjenje: Yellowstone Club je ekskluziven kot le kaj. Tukaj boste stežka dobili priporočilo za včlanjenje, a kot pravijo – upanje umre zadnje.
zasebni klubi
http://www.bigskywords.com