Vsak človek občasn potrebuje popoln oddih. Veliko ljudi se odloči za počitnikovanje v različih zdraviliščnih in spa centrih. Poznamo več vrst spa centrov, ki se razlikujejo po lokacijah, cenah in ponudbah. Predstavljamo vam nekaj najbolj luksuznih spa lokacij po celem svetu, od sosednje Italije pa vse do Abu Dhabija.
Qasr Al Sarab (puščavski resort)
Nahaja se v Združenih Emiratih in sicer v Abu Dhabiju. Združeni Arabski Emirati so že po naravi bolj privrženi luksuzu in njegovim vrlinam, toda kar dela Qasar Al Arab tako posebnega je njegova lokacija. Nahaja se namreč sredi puščave z rdečkasto mivko. Eno uro vožnje odmaknjen iz samega centra Abu Dhabija. To čudo sredi puščave poskrbi za vaše udobje z dekandentno hrano, bazeni, več urnimi masažami ter razvajanjem na arabski način.
spa
tiqitaqa.com
Ice Hotel
Ta ledeni hotel se nahaja v Jukkasjarviju na Švedskem. Hotel obratuje vseh 365 dni v letu in ni omejen z menjavo temperature in letnimi časi. Ta hotel in spa ponuja več kot 20 luksuznih sob in 9 deluxe sob, ki imajo lastno savno in jaccuzi. Na voljo imate tudi možnost najema lastne savne. Za razliko od ostalih standarndih spa ponudnikov, ta hotel deluje kot en sam velik spa. Na jasen večer lahko vidite tudi severni sij.
spa
pinterest.com
Bushmans Kloof Wilderness Reserve
Afriški biser, ki se nahaja le 160 kilometrov iz Cape Towna (Južna Afrika) je zares kraj, ki si ga lahko zamislite le v sanjah. Ta hotel in spa ponuja le 16 sob. Tu vam strokovnjaki omogočajo vadbo joge in različne zdravstvene terapije. Vse to se dogaja v udobju vaše sobe. Afriška hrana v kombinaciji s pravilnim načinom življenja vam bo vlila novo energijo in moč . To je res pravi kraj za sprostitev.
spa
wetu.com
Hangaroa Eco Village
Odprt od leta 2012, v Čilu lociran eko resort je postal zelo priznan v zadnjih nekaj letih. Oddaljen je le nekaj metrov od plaže. Paleta razvajanja se tukaj kar ne konča. Na voljo imate masaže z bambusom, čokoladne kopeli in različne načine akupunkture. Hotel in wellnes temeljita na eko ozaveščanju in sta zgrajen iz naravnih materialov, kot so pesek in vulkanski kamni. Veliko pozornost  so namenili tudi njegovemu izgledu in upoštevali nekatere prvine domačega ljudstva Rapa Nui.
spa
leisuregrouptravel.com
Palazza di Varignana
V Italiji, natančneje 20 minutna vožnja iz Bologne se ljudje množično odravljajo na oddih v Palazzo di Verignana. Mesto je sicer zelo poznano po tortelinih in balzamičnem kisu. Hotel in spa so preuredili v dvorcu, kjer je nekoč živela plemiška družina. Obkrožen je z velikim vinogradom, zato priporočajo kozarec vina in to kar ob bazenu. Ponujajo tudi zelo kvalitetne tretmaje kot je finska savna, ledeni vodni slap in Lomi Lomi havajsko masažo.
spa
hotelmypassion.com
Kam pa bi vi najraje pobegnili na popoln oddih?