Lewis Hamilton je kralj formule ena. Odkar je leta 2007 vstopil na sceno z McLarnom in leto pozneje osvojil svojega prvega od rekordnih sedmih svetovnih naslovov, še noben moški ni imel večjega vpliva na šport.

Takrat kontroverzna poteza pristopa k relativno neznanemu Mercedesu leta 2013 je Hamiltonu omogočila, da uveljavi svojo prevlado. Hamiltonov uspeh na stezi mu je prinesel tudi milijone, zaradi katerih ni le najbolje plačan voznik v F1, temveč osmi najbolje plačani športnik na svetu. Zvezdnik UFC Conor McGregor pa je prvi na vrhu tega seznama.

Kako torej najraje porabi svoje milijone? Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti.

Ljubitelj avtomobilov

Njegova zbirka avtomobilov ni omejena le na Mercedes. Avtomobili, ki so v njegovi lasti, so: McLaren P1 v vrednosti 1,15 milijona dolarjev, dva Ferrarija v vrednosti 1,56 milijona dolarjev in Mercedes AMG Project One v vrednosti 2,72 milijona dolarjev. Na svojem Instagramu rad objavlja slike s svojimi jeklenimi konjički.

Slika je simbolična.

Lastnik nepremičnin

Ko ne vozi, se Hamilton lahko sprosti v eni od štirih prijavljenih nepremičnin. Po poročanju angleškega časopisa The Sun je Hamilton lastnik: 43 milijonov dolarjev vrednega ‘penthousa’ v New Yorku, 24 milijonov dolarjev vrednega londonskega dvorca ter hiš v Ženevi in Monte Carlu.

Dizajnerska oblačila

Hamilton je znan po modnih oblačilih in na stezo rad prihaja v naboru dizajnerskih oblačil. Sodeluje tudi s priznanimi blagovnimi znamkami. Med drugim je kolekcijo za Mercedes oblikoval tudi Tommy Hilfiger.

Počitnice v eksotičnih krajih

Čeprav je sezona F1 sama po sebi intenzivna in zahteva potovanja po vsem svetu, si voznik formule ena rad privošči odmor. Običajno se odloči za preživljanje počitnic v številnih eksotičnih krajih.

Slika je simbolična.

Dobrodelne organizacije

Hamilton je ponosen zagovornik iz razlogov, v katere verjame. Svoj glas uporabi za spodbujanje enakosti in se zavzema za druga vprašanja, kot so enakost LGTBQ+ in okolje. Za to je pripravljen nameniti tudi svoj denar. Dobrodelni organizaciji Project 44, katere cilj je opolnomočiti mlade iz premalo zastopanih skupin v Združenem kraljestvu, je namenil 27,47 milijona dolarjev.

Ljubitelj in lastnik britanskega buldoga

Hamilton je znan tudi kot velik ljubitelj svojega psa Roscoeja, ki ga vzame s seboj na stezo na večino svojih dirk. Roscoe, pasme britanski buldog, je bil v preteklih letih prikazan ob svojem lastniku na številnih stezah F1.

Kratek intervju z Lewis Hamiltonom

Revija The Gentelman’s Journal je z njim opravila tudi kratek intervju, v katerem razkrije, kako porabi svoj čas in denar, ko ni na progi. Od svojega najljubšega vina do ure in najboljšega načina za preživljanje bogatega življenja. Vabljeni k ogledu:

 

Avtor: M.B.

Vir: insider.com, YouTube, thegentelmansjournal.com