Smo v svetu, kjer je denar sveta vladar čeprav se marsikdo še slepi, da to nikakor ne drži. Še vedno se lahko pretvarjamo, da je povezovanje z ljudmi in občudovanje umetnosti bolj pomembno – toda – brez denarja ne moremo v današnjem svetu nič.
Kolikokrat ste postavljeni v vlogo kupca, ki nezavedno zapravlja svoj denar? Ste se počutili kdaj slabo, ko ste opravili določen nakup? Pa vendar vztrajate z mislijo, da denar spremeni človeka hkrati pa ne more kupiti sreče?
Delno se strinjamo, ampak – to so samo izgovori za našo nevednost kako lahko znižamo lastne stroške. Predstavljamo vam 10 nasvetov, ki vam bodo olajšali življenje, hkrati pa vam omogočili prihranek lastnega denarja.
Preberi še
KORISTNI NASVETI KAKO PRIHRANITI VSAK MESEC!
 1. Napišite si strateški in realen načrt porabe. Bodite iskreni sami s seboj. Napišite si številko vašega prihodka in jo razdelite na stroške, želje, prihranke.
 2. Kamorkoli greste, s seboj nosite majhno količino gotovine in si s tem omejite porabo.

  zmanjševanje stroškov lastne porabe
  Vir: Google
 3. Tisti, ki že vsaj delno uspešno nadzorujete porabo denarja, začnite nadzorovati tudi  porabo na svojih bančnih in kreditnih karticah. V nasprotnem primeru pa si porabo omejite na določen znesek, ki ga boste zapravili na mesec.
 4. Položnice plačujte sprotno in v pravem času. S tem se izognete plačevanju dodatnih zamudnih stroškov.
 5. Resnično se morate izogniti nakupovanju samo za zabavo. Ob takih primerih namreč opravljate nakup popolnoma brezglavo.
 6. Kupovalna terapija ne obstaja! Zavedajte se, da se v primeru slabe volje, zlomljenega srca, … ne boste dejansko počutili bolje z nakupom določene stvari – najprej bo občutek boljši (le zaradi prelaganja težav na nakup) potem pa vas bo stisnilo še to, da ste kupili nekaj česar dejansko ne potrebujete. Posledično bo vaše srce zlomljeno, hkrati pa boste še slabe volje zaradi brezglavega nakupovanja. Se vam terapevtsko nakupovanje res obrestuje?

  nakupovalna terapija
  Vir: Google
 7. Ko ste si napisali cilj varčevanja, ga s seboj nosite kamorkoli greste – še posebej, ko greste v nakupovalni center!
 8. Posvetite se nakupovanju stvari, ki jih potrebujete in ne kupovanju stvari, ki so vam všeč!
Ste si kdaj že napisali seznam kako boste varčevali? Ste se ga držali?
Tematiko o financah in finančnih sistemih si lahko ogledate v brezplačnem oglednem izvodu revije .