Poslovna trenerka Judy Weber je odraščala v revščini. Odstranila je svoje miselne blokade o denarju, da bi zgradila svoj uspešen trenerski posel.

Ko je odraščala, ni vedela, da je revna. Bila je ena od šestih otrok. Njen oče je delal dve, včasih tri službe, da jih je lahko preživljal. Ko je prišla na fakulteto, je videla, kako živijo drugi, in to je bilo zanjo pravo prebujenje.

Weber je v mladosti vedno slišala takšne besede: »Bogati postanejo še bogatejši, revni pa še revnejši. Nikoli ne zaupaj moškemu v obleki.«

Vendar je Judy vedno vedela, da se bo oddaljila od teh prepričanj. Vedela je, da je pravna šola njena prihodnost, in nikoli ni dvomila, da se bodo njene sanje uresničile. Diplomirala je iz prava, dobila prestižno službo in bila kmalu obkrožena z bogatimi ljudmi. Spoznala je povsem nov način življenja.

Ko se je rešila prepričanj, ki jih omejuje denarna miselnost, zdaj brez občutka krivde uživa v novem življenjskem slogu, daleč nad pragom revščine. Zdaj pomaga drugim lastnicam podjetij pri razvoju in ustvarjanju bogastva.

V mnogih ljudeh je prisotna delovna etika, da morate trdo delati, da zaslužite denar, vendar je skrivnost v tem, da delate pametneje. V lastnem podjetju dela pametneje in uči svoje stranke, kako priti do tega.

Slika je simbolična.

Njeni nasveti, kako premagati blokade denarne miselnosti in stopiti v življenje obilja:

Življenje v izobilju je izbira in ga je mogoče ustvariti

Vse v življenju je posledica odločitev. Če si nekaj dovolj močno želite, lahko najdete pot do tega. Dokaz tega je Judy, ki je bila revna, a je kljub temu postala odvetnica.

Ne izbirajte malenkosti

Majhni cilji povzročijo malo bogastva. Spodbujajte se, da sanjate o velikih ciljih in jim sledite. Zasledovanje teh ciljev zahteva pogum, zato stopite v akcijo in to storite.

Osredotočite se na pravo stvar za vas

Ko ste usklajeni z namenom svojega življenja in zaslužite veliko denarja, naredite krivico, da omejite svoje bogastvo. Več denarja kot zaslužite, več lahko date. Pomislite, kako dobro lahko pomagate drugim, če imate dostop do sredstev.

Vaše misli določajo vaše rezultate

Če si nenehno govorite, da tega ne zmorete – ne boste uspeli. Pomagalo bo, če boste razmišljali pozitivno in ostali usklajeni s pozitivno energijo. Ko si nenehno govorite, da nekaj zmorete, boste dosegli svoje cilje.

Bistvo je, da če se ne zavedate morebitnih težav z denarno miselnostjo, omejujete svoje poslovanje. Morate preseči omejujoča prepričanja in videti, kako se svet odpira s priložnostmi, ki vam lahko prinesejo bogastvo. Webrova se drži življenjske mantre, da sledi nemogočemu in k temu spodbuja tudi druge. Bila je dekle, ki je premagalo možnosti, in verjame, da to lahko stori vsak.

Avtor: M.B.

Vir: forbes.com