Zelo trdo ste delali in varčevali. Zdaj pa je vaš varčevalni račun končno dosegel prag 50.000 €. Zdaj je čas, da preusmerite varčevanje na to, kako narediti, da te prihranke še oplemenitite.

Strategije vlaganja, ki jih uporabljajo bogati

Tukaj so tri strategije, ki jih morda potrebujete, da ohranite rast vašega denarja. Najboljše pri tem je, da potrebujete le nekaj minut, da preverite in ugotovite, katera je najprimernejša za vas.

Poiščite pravega strokovnjaka za vaš primer

Tega članka ne bi brali, če ne bi znali varčevati. Vendar pride čas, ko je smiselno pridobiti mnenje strokovnjaka in se prepričate, da ne izpuščate priložnosti za dodatno rast denarja.

Posvet z izkušenim finančnim strokovnjakom, ki vam lahko predlaga, kaj narediti za boljšo diverzifikacijo vašega portfelja, je vedno dobra ideja.

Slika je simbolična.

Povežite se z najboljšim finančnim svetovalcem za vašo specifično situacijo, tako da pridobite strokovne usmeritve za področja, za katera jih potrebujete.

Zaščitite svoj portfelj s plemenitimi kovinami

V zadnjih letih smo bili priča veliko dogodkom, ki pretresajo finančni trg: pandemija, dobavne verige, inflacija …

Ali je vaš denar varen pred temi dogodki? Verjetno ni, če ga niste zavarovali proti nihanjem na borznih trgih in v svetovnem gospodarstvu.

Plemenite kovine na nestanovitnem trgu pogosto prekašajo druge naložbe. Njihova vrednost pa z inflacijo raste, zaradi česar so učinkovito sredstvo za zavarovanje pred tveganjem v negotovih gospodarskih časih.

Slika je simbolična.

Razpršite in zavarujte svoje naložbe z nakupom zlata in srebra. Poiščite uveljavljeno podjetje, kjer vam nudijo nakup in vlaganje v plemenite kovine. Če vas skrbi, da boste morali v prihodnosti prodati svoje plemenite kovine, vam običajno nudijo tudi programe odkupa.

Vlaganje v nepremičnine

Nepremičnine so priljubljene kot dodaten, pasiven dohodek na dolgi rok. Za razliko od vlaganja v delnice so nepremičnine nekoliko zaščitene pred nenehnimi vzponi in padci trga in sčasoma prinašajo donos do 6 %, zato so pameten način za razpršitev vašega portfelja.

Vlaganje v nepremičnine je odlična možnost za vsakogar, ki želi graditi dolgoročno bogastvo, ki lahko kljubuje tveganju in nestanovitnosti trga.

Slika je simbolična.

Tako kot je pomembno varčevanje, je pomembno tudi, da denar dela za vas. Nekatere ključne strategije vključujejo zavarovanje vaših prihrankov pred inflacijo z naložbo, kot je zlato ali srebro, in ustvarjanje pasivnega dohodka z naložbami v nepremičnine. Pravi finančni svetovalec vam bo lahko dal najboljši nasvet za vaš edinstveni položaj.

Avtor: M.B.

Vir: gobankingrates.com

Vir slik: Freepik