Je Instagram tudi del vašega vsakdana? Mislite, da je vaše življenje dolgočasno, pa bi vseeno radi zaslužili z objavami na Instagramu, kot to počnejo številni vplivneži? Morda pa ste le nekaj korakov stran od povsem drugačnega življenja, ki ga ne bo več krojila običajna služba.

Družbena omrežja so povsem spremenila naša življenja. Ni se spremenil samo način življenja, spremenil se je tudi način dela. Pred dobrim desetletjem je bilo še povsem nepredstavljivo, da bi si ljudje kariere ustvarjali z objavljanjem svojih fotografij na Instagramu. In to povsem običajnih fotografij, ki prikazujejo naša življenja.

Iz kakšnega testa torej moraš biti, da postaneš vplivnež? Moraš živeti v sanjski hiši? Imeti popolnega partnerja? Zavidanja vredno službo? Pravzaprav, nič od tega.

Vse, kar morate narediti, je, da se lotite dela. Ponujamo vam nekaj nasvetov, da boste kmalu zvezda družbenih omrežij.

Morda lahko Instagram postane vaš vir zaslužka.
Morda lahko Instagram postane vaš vir zaslužka.

Najdite nišo na omrežju Instagram

Postanite specialist za eno področje. To pomeni, da objavljanje mačke danes in avokada na toastu jutri odpade. Vaša sporočila ne smejo biti naključna, pač pa skrbno načrtovana. Iskanje nišnih produktov na trgu ne privlači vedno množic, a pri družbenih omrežjih taka pravila ne veljajo. Poiščite temo in se je držite. Pri čemer pa sploh ni pomembno, katera je ta. Med vikendom pred vozniki rešujete žabe? Ste obsedeni z modo iz devetdesetih? Lotite se dela. Poiščite ključne besede, ki se ujemajo z vašo temo, in akcija! Poskušajte za svoj profil navdušiti čim več ljudi in jih prepričati, da vam začnejo slediti.

Bodite izbirčni pri objavah

Nikogar ne zanimajo fotografije dolgočasnega sendviča, ki ste ga danes imeli za kosilo. Za take primere uporabite Insta story. Nikar ne porabljajte prostora na svojem Instagram profilu kar tja v tri dni in to za objave, ki vam ne bodo prinesle všečkov.

Ne glede na to, kakšno je vaše življenje, vedno se okoli vas lahko najde nekaj zanimivega, vrednega objave. Če greste na počitnice le enkrat na leto, si dajte duška in fotografirajte, kolikor se le da. Še vedno lahko fotografije objavljate kot #throwbackthursday.

Delajte na svojih sledilcih

Vaša mama se bo zagotovo zgražala, ko bo slišala, da je njeno božično večerjo na internetu videlo tisoč ljudi. A pozor, za vaše sledilce je treba lepo skrbeti in z njimi ravnati, kot da so del družine ali krog prijateljev.

Nič vam ne bo koristilo, če boste naložili fotografijo in pričakovali, da bodo kar vsi pograbili vaše vsebine. Treba je delati na tem! Sledite stranem in profilom, ki vas zanimajo.  Všečkajte, komentirajte in delite strani, ki jih delijo vaši sledilci. In predvsem, odgovorite vsem, ki komentirajo vaše objave. Lojalnost se na dolgi rok splača.

Food porn

Hrana. Se tudi vam cedijo sline ob čudovitih fotografijah hrane? Ne pozabite pa na nekaj osnovnih in preprostih pravil. Poiščite pravo svetlobo, lično pripravite mizo (ne pozabite vreči stran uporabljenih prtičkov) in škljocnite od zgoraj. Pa ne pozabite na ključne besede. Če v instagramov iskalnik vpišete foodporn, se vam bo prikazalo kar 175 milijonov objav.

Pri fotografiranju hrane je treba upoštevati nekaj nasvetov.

Moda na Instagramu

Družbena omrežja so precej pripomogla k temu, da se radi razkazujemo. Radi pokažemo, kaj imamo ali pa kakšna dobra kupčija nam je uspela. Modni nasveti in prikazovanje  osebnega stila so eden boljših načinov, kako pridobiti čim več sledilcev. Pri tem niti ni pomembno, da ste v kadru tudi vi. Enostavno položite svoja oblačila na torbo in na fotografiji označite znamke oblačil. Pri modnih objavah je najbolj bistveno, da so navdihujoče – vaši sledilci si morajo želeti nositi prav taka oblačila. Preprosto, kajne?

Uporabljajte filtre

Tudi vam se verjetno kdaj zgodi, da zdolgočaseno brskate po Instagramu in prav nobena objava ne pritegne vaše pozornosti. Pravzaprav niti ne vsrkamo vsebine, naš prst kar samodejno drsi navzdol. Če želite pritegniti pozornost, enostavno morate izstopati. Filtri, ki jih ponujajo družbena omrežja, so že precej pogosto uporabljeni in velikokrat dolgočasni, zato se vam bo ta investicija splačala. Najbolj uspešni vplivneži na Instragramu uporabljajo programe za obdelavo, kot je Lightroom. S filtri v tem in podobnih programih so fotografije precej bolj ostre, barve pa so poudarjene in povsem v ospredju.