Imate licenco in vsa potrebna dovoljenja ter narejene študije za razvoj svojega projekta, vendar vam manjka samo še ena zadeva – začetni kapital.
Zbrali smo 6 koristnih nasvetov za pomoč pri razvijanju projektov ter kako ustvariti zanimanje vlagateljev za vaš projekt.
 1. ZAČETEK
  Bodite pripravljeni na vprašanja, ki vam jih investitorji postavijo. Vprašanja, ki jih radi postavljajo so koliko projektov ste že izvedli, kako dolgo ste že v tem poslu, … Na splošno pa bolj kot ste izkušeni, več možnosti imate.
 2. DOKUMENTACIJA
  Neustrezne ali majnkajoče informacije so glavna rdeča zastava za morebitne vlagatelje. Bistvo je, da imate urejeno in izpopolnjeno dokumentacijo – najbolj pomembno je, da vse kar želite predstaviti v besedah, imate zapisano v poročilih. In ne ozabite na raziskave, načrte, zamisli, želje, ideje! Za inženirja ni nikoli preveč informacij – le če so neustrezne!

  dokumentacija projekta
  Vir: Google
 3. ISKRENOST GLEDE PROJEKTA
  Ne poskušajte skriti pomankljivosti pri načrtovanju projekta. Poštenost in odkritost pri projektih daje vlagatelju možnost, da razmisli ali je pripravljen vlagati v vašo zamisel. V nasprotnem primeru, ko vlagatelj izve za pomankljivosti, povzročite vlagateljevo nesigurnost v vas in v vaše projekte. Si res želite tega?

  [adrotate banner=”8″]

 4. DOLGOROČNO PARTNERSTVO
  V primeru, da razvijate svoj prvi projekt, vam svetujemo da gradite dolgoročno partnerstvo. Prav to je namreč zgrajeno na vzpostavljenem zaupanju, hkrati pa vam v prihodnosti omogoča izvajanje projektov na višjem nivoju.

  dolgoročno partnerstvo
  Vir: Google
 5. MOŽNOSTI INVESTIRANJA
  Večina razvijalcev projektov deluje na prepričanju, da je finančni vzvod najcenejši način za financiranje projekta. Kar je najverjetneje res, čeprav je po drugi strani najmanj prožna oblika razvijanja projekta. Razmislite malo, na kakšen način vse lahko priskrbite kapital za svoj projekt.
 6. NAJ VAS VLAGATELJ NAJDE SAM
  Zajeten del projekta je to, da odkrijete, kje se nahajajo vlagatelji, ki so zainteresirani za projekte kot je vaš. Lahko pa jim omogočite, da vas najdejo sami. Veliko spletnih portalov vam omogoča najti pravo mesto za predstavitev vas in vaših projektov. Tako pa omogočate investitorjem, da vas najdejo sami.
Ste kdaj že iskali investitorje za izvajanje vaših idej? Zapišite v komentar svojo izkušnjo.
Vas zanima finančna vsebina? Naročite si svoj ogledni izvod revije Moje Finance.