December. Zima. Zaledenelo vetrobransko steklo. Tudi vas to vrže iz tira, ko se zjutraj v naglici odpravljate v službo, že skoraj zamujate in zagledate led na vetrobranskem steklu?

Čeprav se zima uradno še ni začela, nam je december pokazal že kar nekaj zmrznjenih stekel. Ker bo v prihodnjih tednih in mesecih temperatura še kar padala, bo čiščenje ledu z vetrobranskega stekla postalo jutranja rutina, je dobro poznati trike, ki nam lahko prihranijo kar nekaj dragocenega časa.

Preberite si naslednje trike, ki vam lahko polepšajo hladna zimska jutra!

POKRIJTE STEKLO

Vetrobransko steklo prekrijte z odejo oziroma rjuho – lahko tudi s kartonom -, dovolj veliko, da lahko prekrijete celotno steklo. Zjutraj preprosto odstranite odejo in se mirno odpeljete. To pa ni najbolj priporočljivo v primeru obilnih padavin – je primerno za območja z lažjimi padavinami.


RAZPRŠILO

Tekočino za odmrzovanje stekel poškropite po zamrznjenem steklu. V nekaj trenutkih se bo led stopil in lahko se boste odpeljali. Uporabite ga lahko na vseh steklenih zamrznjenih površinah avtomobila.


SREDSTVO ZA ODMRZOVANJE

Tekočino za odmrzovanje lahko naredite tudi sami. V steklenici zmešajte vinski kis z vodo v razmerju 3:1. Za razliko od razpršila, to tekočino razpršite po steklu preden greste spat. Mešanica naj bi preprečevala nastanek ledu.


ALKOHOL IN VODA

Spet ste lahko sami svoj mojster. Zmešajte vodo in 70-odstotni izopropil alkohol v razmerju 1:2. To tekočino razpršite zjutraj po zaledenelem steklu.


ZMEŠAJTE NAJLJUBŠI ZVAREK

V plastenko 70-odstotnega izopropila kanite nekaj kapljic čistila za posodo. Razpršite po zaledenelem steklu in led boste odstranili z veliko manj napora.