BMW je na predogled postavil Concept Serije 8. Luksuzni 2-vratni avtomobil, ki bo neposredna konkurenca znamki Mercedes S-Class Coupe.
Javnost je prvič videla koncept na letošnjem Concorso d’Eleganza Villa d’Este v Italiji. Sam proces izdelave se bo serijsko začel leta 2018. Kmalu za tem pa bodo v podjetju BMW razširili ponudbo z novimi modeli serije 8 in sicer Cabrio in Gran Coupe.
bmw
Vir: www.autoexpress.co.uk
“Številka 8 je vedno predstavljal vrhunec športne zmogljivosti in ekskluzivnosti pri BMW,” je povedal predsednik uprave BMW AG Harald Krüger. “Prihodnji BMW Series 8 Coupe pa bo dokaz, da gre lahko ostra dinamika in sodobno razkošje tudi z roko v roki.”
Koncept je oblikovan z dvoje vrat, ki ima pridih Maseratija na določenih delih. Vodilni pri BMW, pa pravijo, da avto kaže “svežo interpretacijo BMW ikone”. Na sprednji strani, ima vitke laserske luči športne oblike in za nekatere celo prevelike značilne ledvene rešetke. Sprednji rob je narejen iz ogljikovih vlaken saj so s tem želeli še dodatno poudariti športni in visoko zmogljiv značaj avtomobila.
bmw1
Vir: www.autoexpress.co.uk
Postavljen je na 21-palčna lita platišča ob strani preko prednjih koles pa vodijo agresivne linije bokov, ki segajo vse do zadnjega dela avtomobila.
Tudi pri barvi so naredili spremembo saj so prav za ta koncept razvili odtenek z imenom Barcelona siva in je namenjen samo temu vozilu.
bmw3
Vir: www.autoexpress.co.uk
V kabini je na sredini velika sredinska konzola, ki ima na vrhu pri armaturi velik zaslon. BMW notranji oblikovalec pravi, da je sredinska konzola gladka povezava med tremi točkami v notranjosti vozila. Povezuje osrednjo konzolo in se nadaljuje preko ekrana na armaturo ter na koncu v obe smeri armature na stranska vrata. Tudi pri sedežih je nastavitev sport velikega pomena. Oblazinjenje v kabini z usnjem Marino v temno rjavi ali beli barvi pa dodat piko na i.
bmw2
Vir: www.autoexpress.co.uk
Avtomobil bo poganjal od 2,0-litrski štirivaljni motor do 6,6-litrski 12-valjni motor. Načrtujejo pestro mešanico modelov v razponu od 825, 830, 835, 845 in 850 ter na koncu še M8.
Kakšno pa je vaše mnenje o novem konceptu serije 8? Sporočite nam spodaj v komentar.