Pričetek sezone žara – načini pečenja

Zadnja leta postaja vedno bolj priljubljeno pripravljanje hrane na zunanjih površinah našega doma, oziroma grilanje, kuhanje in pečenje na odprtem ognju ali na oglju. Pri tem imamo na voljo precej različic pripravljanja ognja in kar nekaj oblik različnih pripomočkov, žarov. Žari na oglje so primerni za najbolj spretne, saj zahtevajo kar nekaj izkušenj za pripravo ognja in samo peko. Žari na plin so enostavni za uporabo, čeprav je potrebna dobra mera pazljivosti in nekaj znanja pri peki. Tretji način peke je z uporabo odprtega ognja na večji površini terase in kar nekaj pripravami, da naredimo ogenj s pomočjo polen ter na njem nekaj skuhamo ali spečemo. Seveda pa moramo pri vseh možnostih upoštevati zakonitosti kurjenja na prostem in v naravi.

Zdaj vam lahko ponudimo še četrto možnost, ki nam olajša postopek kurjenja, omogoča ekološko in ekonomično uporabo goriva (lesa) ter ogenj omeji na majhen prostor. Še več –  upošteva vsa pravila grilanja na prostem. Seveda pri vsem tem ne smemo pozabiti, da je tudi izgled sodoben, moden, minimalističen in prilagodljiv vsakemu ambientu.

Edinstven, ekološki in ekonomični žar

Žar, ki je edinstven, ekološki, ekonomičen, s prijetnim minimalističnim dizajnom, priročen za uporabo in enostaven za shranjevanje ter vzdrževanje. TeraGrill poleg vsega naštetega ponuja možnost kuhanja na preprost in funkcionalen način, na litoželezni plošči. Kot gorivo se uporabi lesne pelete ali sekance. Moč ognja iz gorilnika nastavimo z daljinskim upravljavcem v treh stopnjah. Priključitev na električno omrežje ni potrebno, saj je električno napajanje zagotovljeno s pomočjo manjše baterije.

TeraGrill solo
TeraGrill solo

TeraGrill solo v obliki kovinskega valja, soda, različnih barv z litoželezno ploščo je priročen tako za balkone, saj ne zavzame veliko prostora in za terase. Postavimo ga lahko na vsako ravno površino, tudi na travo ali pesek. Vanj vsujemo lesne pelete ali sekance, polijemo z malenkost gela in prižgemo. Na ogenj položimo litoželezno ploščo in v nekaj minutah je plošča vroča ter gril pripravljen. Za zahtevnejše uporabnike in tiste z več prostora je na voljo TeraGrill duo, ki v osnovni izvedbi vključuje litoželezno ploščo in leseno ploščo za rezanje na ovalni kovinski osnovi. Za tiste najbolj vešče peke se lahko TeraGrill duo nadgradi z dodatnim gorilnikom in ploščo iz marmorja ali z dodatno litoželezno ploščo.

Vsem vam nudimo 10% popust pri nakupu TeraGrill solo in TeraGrill duo s kodo GRILAJVSTILU10 pri podjetju Teraflam. Na voljo so različni barvni odtenki in konfiguracije. S tem zadovoljijo vse, od začetnikov grilanja do najbolj zahtevnih virtuozov na grilu. Več informacij dobite na njihovi spletni strani.

TeraGrill lahko spremljate tudi na Facebooku.