Vpogled v pametni telefon, ki naj bi bil združljiv s tehnologijo Starlink in omogočal hitro povezljivost kjer koli – tudi na Marsu . V nadaljevanju še nekaj informacij o tem, kar je znano in kar še ni.

Objava konceptnih slik pametnega telefona Tesla Pi

Govorice, da Tesla resnično izdeluje pametni telefon, so se razširile po tem, ko je svetovno znani oblikovalski studio ADR objavil konceptne slike. Ljudje so se začeli spraševati, ali bo Tesla sledil iPhonu. Ali bo preprosto ustvaril popolnoma nov tržni segment, kot je na primer satelitski telefon, v resnični obliki, ki deluje tam, kjer ni tradicionalnih storitev WiFi ali 5G? In bo sposoben rudariti kripto valute kjerkoli – tudi na Marsu?

Bo Teslin pametni telefon povezan z našimi možgani?

Govori se, da ima model Pi vmesnik med možgani in telefonom podjetja Neuralink. Podjetje, ki ga vodi Elon Musk, razvija vmesnike možganov in strojev z ultra visoko pasovno širino za povezovanje ljudi in računalnikov. Pametni telefon Tesla Model Pi naj bi imel štiri kamere, solarno polnjenje in prevleko, ki spreminja barvo v futurističnem dizajnu.

Tehnologija Starlink združljiva s pametnim telefonom Tesla Pi

Starlink je eden najpomembnejših projektov Elona Muska in se popolnoma sklada s pametnim telefonom naslednje generacije. Starlink si prizadeva zgraditi mrežo nizko orbitalnih satelitov. S tem bi zagotovil enostaven dostop do interneta kjer koli in sčasoma poslal več kot 40.000 satelitov v nizko zemeljsko orbito. Podpora Starlinka za telefon Tesla Pi je splošno pričakovana funkcija.

Novi pametni telefon Tesla Pi naj bi deloval s hitro povezljivostjo kjerkoli, saj ne bo imel potrebe po zemeljski povezavi. To bi omogočilo, da bi telefon deloval tudi na Marsu in bi se lahko povezal z Zemljani.

Če bo pametni telefon Tesla Model Pi resnično predstavljen, bo to prvi satelitski telefon, ki bi bil združljiv s Starlinkom. Gre za komunikacijsko satelitsko konstelacijo, ki se razteza po vsem svetu. Razvija jo podjetje Space X in je zasnovana za zagotavljanje hitrega interneta tudi v najbolj oddaljenemu delu sveta. Zakasnitev pri satelitih v nizki zemeljski orbiti je veliko manjša in pričakuje se, da bo zagotovila hitrost nalaganja/prenosa 200 Mb/s.

Datum predstavitve novega pametnega telefona Tesla Model Pi

Glede na govorice, ki krožijo po tehnoloških medijih, bo pametni telefon na voljo že konec leta 2021. Vendar pa uradni datum predstavitve ostaja strogo varovana skrivnost. Prav tako obstajajo številna neodgovorjena vprašanja glede cene, proste prodaje in množične dostopnosti za nakup.

 

Avtor: M.B.

Vir: gulfnews.com; YouTube