57 letni italjanski slepar je bil obtožen sleparstva in ponarejanja dokumentov, po tem, ko se je več let pretvarjal, da je član Črnogorske kraljeve družine. Prevara je bila tako pristna, da so mu verjeli celo tisti, ki so bili prave kraljevske krvi in tudi ostale znane osebnosti.
princ
imgur.com
Moški, katera identiteta še ni bila razkrita, se je klical “Njegovo cesarstvo in kraljevsko visočanstvo Stefan Cernetic, dediški knez Črne gore, Srbije in Albanije” in ker to še ni bilo dovolj, je trdil, da je “potomec rimskega cesarja Constantina in vodja črnogorske kraljeve družine”.
princ
imgur.com
Potoval je po Evropi v črnem Mercedezu z črnogorskimi zastavami in ponarejenimi kraljevskimi oznakami in tudi stanoval v luksuznih hotelih popolnoma zastonj. Da bi bila njegova podoba bolj verjetna si je naredil tudi spletno stran in več profilov na socialnih omrežjih, kjer je redno objavljal slike, na katerih je bil skupaj z znanimi kraljevimi osebami, kot na primer Princ Monaka Albert in številne osebe slavnih aristokratskih družin, kot na primer Savoy, Hapsburg in Hohenzollern. Da bi bila njegova prevara še bolj prepričljiva in originala pa je imel tudi častnega konzula ali ambasadorja, ki je potoval po Evropi in se predstavljal kot ambasador Kraljeve hiše Črne gore. Dokumenti so bili tako prepričljivi, da seveda nihče ni nič posumil. Stefan je bil zelo prepričljiv in dobro preslepil vsakega, ki ga je srečal.
princ
imgur.com
Skratka, njegova dobro izdelana prevara je bila efektivna več let. Udeleževal se je dogodkov, ki so jih prave kraljeve družine organizirale, medtem si je tudi delil mizo z Ireno, princeso Grčije in Danske, v Atenah. Spoznal je tudi škofije Vatikana in se udeležil razkošnih zabav na jahtah. Župan italjanskega mesta Monopoli, Emilio Morani, je pripredil sprejem v njegovo čast, po tem ko je Cernetic objubil, da bo promoviral mesto poslovnežom v državi.
princ
imgur.com
Ampak mislimo, da je bil njegov naječji dosežek, ko je Pamela Anderson pokleknila pred njim. Junija 2015 je princ Stefan Cernetic je nagradil Pamelo in ji nadel naslov “Veličastna dama Črne gore”, ter njene sinove naslovil kot viteze. Ja, res neverjetno.
princ
imgur.com
Policija je izjavila “da Stefan niti ni iz Balkanskih držav, ampak iz Trsta in povrhu vseha so njegovi starši Italjani. Bil je zelo prepričliv in je dobro odigral svojo vlogo, tako dobro, da je bil plačan za to, da se je pojavil na dogodkih in celo dobil svojo znamko vina”.
princ
imgur.com
Njegov dolgoletni prijatel Francisco je izjavil, “da je vedel za njegovo prevaro, ampak ker je njegov prijatelj že od malih nog, ni urgiral. Stefan je postal obseden z željo po zadovoljevanju z znanimi osebami, po tem, ko mu je Nick Nolte pustil, da se je zadovoljeval z njeovimi nogami. Tega seveda ni videl nihče in ni bilo dokaza, tako, da ne more zagotovo trditi, da je bilo to res”.
princ
imgur.com
Vse je šlo “kot po maslu” za ponarejenega princa, dokler se ni vse začelo rušiti v letu 2016. Cernetic je bil nastanjen v luksuznem italjanskem rezortu Fasano, ker je tudi ustvaril račun v hotelu. Po njegovih navodilih so račun poslali na Makedonsko ambasado v Italiji in prejeli šokanten odziv: “ne pošiljajte nam računov, saj nimamo princa in vsekakor ne Črrnogorskega”. Ministrstvo za zunanje zadeve je bil obveščen in pričela se je preiskava zoper Stefana Cernetica avgusta 2016.
Policija je napadla in preiskala dom obeh, Stefana in njegovega tako imenovanega ambasadorja in našla kar nekaj ponarejenih dokumentov kraljeve družine Črnegore. Oba sta bila arentirana in se soočata z večimi obtožbami.
princ
imgur.com
Ni popolnoma jasno zakaj je policija rabila skoraj eno leto za arentacijo prevaranta Stefana, čeprav bi lahko samo kontaktirali Črnogorske avtoritete, kateri bi potrdili identiteto. Ali pa še lažje, lahko bi njegovo ime poiskali na braskalniku Google.
Seveda pa bi bilo malo nerodno, če bi želeli pri Kraljevi družini preveriti ali je kateri od njih prevarant. Mislimo, da si tega niso ravno upali.
Zapiši v komentar, kaj si misliš o Stefanovi prevari. Te je njegova iznajdljivost mogoče navdušila?