Na nekatere stvari na poročni dan ne morete vplivati, kot sta na primer nepričakovana nevihta ali bolezen pri izbranem DJ-ju. Vendar obstaja nekaj pogostih napak, ki se jim pri načrtovanju poroke lahko izognete vnaprej.

Profesionalni načrtovalci porok so zbrali nekaj pogostih napak, ki jih naredijo pari, ko gredo skozi seznam. Poglejte, na kaj morate biti pozorni, če se jim želite izogniti.

1. Proračun za poroko

Denar morda ni najbolj zabavna tema, ko gre za razpravo glede poroke, vendar je pomemben del. Velikokrat navdušeni bodoči zakonci začnejo z rezervacijo ponudnikov in nakupovanjem, ne da bi imeli v mislih določen proračun. Nato šokirani ugotovijo, da so že porabili večino svojega denarja in nimajo vseh stvari, ki jih potrebujejo. Načrtovanje poroke je resna zadeva, zato je pomembno, da pripravite proračun in spremljate svoje izdatke. Tako boste imeli vse potrebno in se na svoj poročni dan dejansko sprostili. Uporabite lahko tudi aplikacijo za načrtovanje poročnega proračuna. Primer tukaj.

Slika je simbolična.

2. Izbira cvetja

Ko pri cvetličarju rezervirate cvetje pred poročnim dnem, lahko le ugibajo, kateri cvetovi bodo v vašem cenovnem razredu in na voljo na dan vaše poroke. Če ste naklonjeni orhidejam, ste lahko razočarani na vaš poročni dan. Če želite to preprečiti, izberite slike vaših glavnih cvetov. Poskusite razmišljati v smislu barv in oblik namesto določenih cvetov.

3. Seznam vabljenih

Vaša poročna zabava pomeni, da je vaša. Zato ne pustite drugim, da izbirajo povabljence namesto vas. Omejite seznam vabljenih na svoje najbližje prijatelje in družinske člane, ne glede na spol, družinske vezi in številne druge dejavnike. Izbira ljudi, ki ugajajo drugim družinskim članom, lahko povzroči tudi neprijetno situacijo, zato izberite tiste, ki ugajajo vam. Konec koncev je to vaš poročni dan.

4. Lokacija poroke

Vaš seznam gostov in največja kapaciteta oseb na lokaciji se morata ujemati. Ne morete povabiti 400 ljudi, če predvidevate, da jih bo vabilo sprejelo le 250. Če na koncu dobite 300 potrditev, boste morali pred vrati pustiti 50 gostov. Ne glede na to, da bi vam ponudniki želeli ustreči, je na večini poročnih prizorišč prepovedano dodati še 10 miz, še posebej, ker požarni zakoni omejujejo največje dovoljeno število ljudi. Preglejte svoj seznam gostov še enkrat in predpostavite, da jih bo 80 odstotkov potrdilo udeležbo, ter se omejite na to število.

Slika je simbolična.

5. Poročna obleka

Če imate za poročno obleko rezerviranih 1500 E, to ne pomeni nujno, da boste kupili ali najeli poročno obleko za 1500 E. Ne pozabite upoštevati v razpoložljivem proračunu tudi spodnjega perila, čevljev, tančice, dodatkov za lase, nakita …, ko načrtujete svoj videz na poročni dan.

6. Vabila

Sicer je mamljivo, da čimprej vsem poveste o datumu poroke, vendar ne pošiljajte vabil, dokler ne dokončate seznama gostov. Vabila se pošilja običajno 8 do 10 mesecev pred izbranim datumom poroke, vendar le gostom, za katere ste prepričani, da jih želite imeti na poroki. Torej ni nobenih neprijetnih občutkov.

7. Rezervacija nastanitev za goste

To je pogosta napaka pri načrtovanju poroke za novo zaročene pare. Bodoča zakonca do zadnjega dne odlašata z rezervacijo hotelskih sob za goste. Če ne preverite razpoložljivosti hotela vnaprej, lahko na koncu ostanete brez sob za svoje goste. Začnite raziskovati vsaj eno leto vnaprej o lokacijah in namestitvah, da boste imeli rezervacije potrjene vsaj 8 mesecev do izbranega datuma. Podatke o namestitvah vključite tudi na vaša vabila in obvestila za goste.

Slika je simbolična.

8. Snemanje poroke

Fotografije so nujne za večino parov, vendar vas ne popeljejo tako daleč kot videoposnetki. Ti vam omogočajo, da slišite svoj in partnerjev glas, ko izgovarjate svoje zaobljube in gledate, kako prijatelji zavzemajo plesišče. Če najamete profesionalnega snemalca za dokumentiranje vaše poroke, boste podoživeli tiste posebne trenutke, ki ste jih morda zamudili na poročni dan. Tako jih boste podoživljali vse življenje.

9. Najem prijatelja namesto profesionalca

Vaš prijatelj s fakultete lahko naredi neverjetne sezname predvajanja za vadbo, vendar to ne pomeni, da bo odličen poročni DJ. Enako velja za vašo prijateljico, ki je strokovnjaka na Instagramu, vendar to ne pomeni, da je primerna fotografinja za vašo poroko. Kljub omejenemu proračunu je vseeno priporočljiv najem profesionalnih poročnih ponudnikov z izkušnjami. Poleg tega je bolj zabavno, če lahko vaši prijatelji v celoti uživajo v vašem poročnem dnevu z vami.

10. Osredotočite se na pomembnosti

Ne pozabite, da se boste poročili in začeli skupno življenje. Bodite dobri drug do drugega in do tistih, ki vam pomagajo načrtovati vašo poroko. Nekaj napetosti, pa naj bo to med vama kot parom ali z ljubljenimi, je neizogibne zaradi težkih odločitev, ki spremljajo poroke. Spomnite se, zakaj ste se sploh odločili za ta korak.

 

Avtor: M.B.

Vir: theknot.com