V tokratnem intervjuju boste izvedeli več o mladih slovenskih glasbenikih, ki so se zbrali v skupini DreamOn.

Četrt stoletja praznuje skladba Tih deževen dan, ena najlepših zimzelenih melodij. Zakaj ste se v skupini DreamOn odločili, da jo obudite?

Res je, obudili smo eno najlepših zimzelenih melodij, ki je bila prva slovenska evrovizijska pesem. Res nam je v čast, da smo se je lotili. Pravzaprav je vse skupaj teklo čisto spontano, ko je enkrat padla ideja. V bendu imamo namreč zelo raznolike glasbene okuse, zato nam taki komadi nikakor niso tuji. Vedno se držimo načela, da radi naredimo priredbo na nek svoj način in ji dodamo našo zasanjanost, kar se je seveda zgodilo tudi v tem primeru. Še lepše pa je, da gre za slovensko pesem, staro okroglih 25 let, ki smo jo preoblekli za leto 2018.

Pripravili ste torej priredbo te skladbe. Kakšno preobleko ste naredili?

Gre za naš poklon odlični popevki, ki smo jo predstavili v našem DreamOn slogu. Naš dodatek k pesmi je bolj rockerski. Torej bolj trd ritem, ki ga odlično povzame Dašin vokal. Verjamemo pa, da imajo vsaka ušesa svojega dirigenta, zato je najbolje, da vsak kar sam presodi, katera izvedba mu bolj ugaja. Mogoče pa sta mu všeč kar obe 🙂

Skupino DreamOn si je mogoče ogledati tudi v živo. Kje?

Najbolje, da si ogledate naše spletne portale, kjer je več napisanega, kdo in kaj smo, kako smo videti ter seveda, kje se nas da videti. Izdamo vam pa še eno lokacijo, in sicer Cerkno, kjer bomo predskupina Elvis Jackson.

Spremljate nas lahko na spletni strani in na facebooku.

http://www.dreamon.si/

https://www.facebook.com/dreamonslo/

DreamOn

Nam lahko poveste malo več o  DreamOn?

DreamOn smo se pod tem imenom prvič zbrali leta 2014. Štirje prijatelji, željni preigravanja in ustvarjanja, smo hitro ugotovili, da je to to. In se je začelo. DreamOn je zmes različnih glasbenih svetov, združenih v udarni rockerski val, ki ga pod vodstvom karizmatične pevke DašeDream tvorijo še JanOn na kitari, JakaOn na bobnih in AlešOn na bas kitari. Glasba DreamOn je veselje, žalost, norčavost, spontanost, razigranost, pa tudi zasanjanost, nostalgija, za piko na i pa tudi kanček bodic. Je mlada, sveža in polna energije – je DreamOn.

Zadnji album Vikend zvezda ste izdali leta 2015. Pripravljate kmalu kaj novega?

Naš prvenec Vikend zvezda je bil izdan leta 2015, na kar smo res ponosni. Na njem je 11 čudovito našpičenih skladb, vsaka v nekem svojem stilu, skupaj pa tvorijo DreamOn celoto. Seveda pa kot živo delujoč bend vedno pripravljamo nekaj novega. Zato smo si tudi vzeli lanskoletno kreativno / materinsko pavzo, v kateri smo pripravili kar nekaj novih avtorskih skladb. Nekaj jih je mogoče v živo slišati na naših koncertih, na zapisano podobo pa bodo počakale tja do drugega leta, ko bomo zopet vse skupaj zapakirali v neko čudovito celoto.