Sovražite številke? Ne verjamete, da so lahko te tudi zanimive?  Tukaj je nekaj dejstev, ki vam bodo dokazala nasprotno. Zbrali smo nekaj zelo zanimivih statističnih podatkov, ki veliko povedo o svetu okoli nas. Ste na primer vedeli, da v ZDA vsak dan okoli 1700 ljudi postanejo milijonarji?

Na svetu je veliko manj zvezd kot dreves

Sodeč po statističnih podatkih je na Zemlji precej manj dreves kot je zvezd na Mlečni cesti. Danes naj bi na svetu raslo okoli 3 trilijone dreves, na nebu pa svetilo 400 milijard zvezd.

© depositphotos

 

V Nemčiji imajo najmanj otrok

V Nemčiji živi le 12 odstotkov prebivalcev starih do 14 let. V Keniji je iz te starostne skupine kar 40 odstotkov prebivalcev.

© depositphotos

 

Pri nas največ Marij in Francev

Marija in Franc ostajata najbolj priljubljeni slovenski imeni. Marija je najbolj pogosto žensko ime, v Sloveniji živi namreč skoraj 57 tisoč žensk s tem imenom, kar pomeni, da je tako ime vsaki 18. Slovenki. Drugo najpogostejše ime je Ana, a se pojavlja v dvakrat manjšem obsegu kot Marija, zato na statističnem uradu pravijo, da v vrhu lestvice najpogostejših imen še dolgo ne bo prišlo do sprememb. Na vrhu lestvice najbolj priljubljenih moških imen je Franc, teh je v Sloveniji malo več kot 24 tisoč. Več kot 20 tisočkrat pa se pojavi še eno moško – Janez.

 

Kitajska – dežela zlata

Na Kitajskem je več zlata kot v katerikoli drugi državi na svetu. Analize kažejo, da na Kitajskem iz rudnikov zlata vsako leto izkopljejo okoli 440 ton zlata.

 

V tisoč letih se je število prebivalcev povečalo za 22-krat

Od leta 1000 do 2000 je število prebivalcev na svetu naraslo za kar 22-krat. Julija leta 1000 je bilo na svetu 275 milijonov ljudi, julija 2000 pa je bilo na svetu 6 milijard in 145 milijonov ljudi.

© pixabay

 

Zemljo lahko v življenju obkrožimo kar nekajkrat

Povprečno človek vsak dan naredi okoli 7500 korakov, povprečna življenjska doba pa je 80 let. Upoštevajoč te podatke so strokovnjaki izračunali, da tako vsak v svojem življenju prehodi okoli 180 tisoč kilometrov. To pa pomeni, da lahko Zemljo obkrožite 4,5-krat.

 

Najmanj otrok se rodi v soboto

Znanstveniki ugotavljajo, da se najmanj otrok rodi ob sobotah – okoli 10 odstotkov. Največ otrok se sicer rodi ob četrtkih, skoraj 13 odstotkov, ob ponedeljkih pa okoli 11 odstotkov.

 

97 odstotkov pošte je nezaželene

Microsoftovo poročilo razkriva, da bi naj bilo kar 97 odstotkov elektronske pošte nezaželene. Največ oglasov je povezane z oglasi za zdravila, večina pa je tudi okužene z virusi in drugimi škodljivimi priponkami. Med državami, ki poročajo o največ okuženih računalnikih, so Rusija, Brazilija, Turčija, Srbija in Črna gora.

 

Vsak dan 1700 novih milijonarjev

Na svetu je več milijonarjev kot si mislite. Vsak dan v ZDA dobijo 1700 novih milijonarjev.  Statistika kaže, da v ZDA živi več kot 8 milijonov družin, ki letno zaslužijo več kot milijon dolarjev.