S sodelavci še vedno preživimo veliko časa (tudi na daljavo) v primerjavi z družino/prijatelji/partnerjem, zato je praktično neizogibno, da kolegi iz službe postanejo najpomembnejše osebe v našem življenju.

Če k temu dodamo še na videz neskončen seznam izzivov, s katerimi se ženske še vedno profesionalno soočajo, postane 8. marec, mednarodni dan žena, zelo pomemben datum v vašem skupnem koledarju.

Za vas imamo nekaj predlogov, kako lahko s ponosom praznujete mednarodni dan žena v družbi vaših službenih kolegov, pa čeprav „na daljavo“.

Organizirajte serijo mentorskih pogovorov na daljavo

Povabite ženske iz celotnega podjetja in organizirajte video pogovor s članom iz drugega oddelka, ki bo z vami delil dragocene izkušnje, znanja in nasvete. Odprite miselne poti in spoznajte ljudi zunaj svoje ekipe.

Pošljite elektronsko voščilo vaši sodelavki

Včasih le s preprostimi besedami vzpodbudimo in navdihnemo nekoga. Zakaj ne bi naredili nekaj izjemnega na dan žena in poslali vaši sodelavki voščilo. Zaželite ji srečen dan žena in ji povejte, zakaj mislite, da je posebna in super ženska. Gotovo bo presenečena in hvaležna, da jo nekdo tako ceni.

Sestavite seznam predvajanja znanih epskih umetnic

Morda še vedno delujete na daljavo, vendar to ni razlog, da ne bi sestavili in delili z drugimi seznama glasbe epskih umetnic. Najboljši del tega, da ste sami v pisarni? Lahko poslušate skladbe tako glasno, kot želite.

Podprite uspešna lokalna podjetja, ki jih vodijo ženske

Izzovite sebe ali svojo ekipo in jih spodbudite, da ves dan uporabljajo samo storitve ali trgovine, ki jih vodijo ženske ali so v njihovi lasti. Podpiranje podjetij v lasti žensk pomaga prispevati k reprezentativnim izdelkom in storitvam ter uspešnemu gospodarstvu na splošno.

Darujte v dobrodelne namene

Če iščete način, kako narediti dobro spremembo v mesecu marcu, je 8. marec primeren, da razmislite o darovanju dobrodelni organizaciji, ki podpira ženske – bodisi lokalno ali globalno. Darujete lahko organizacijam, ki se zavzemajo za boj proti raku dojk, proti zlorabi žensk, materinskim domovom… Kot del svoje geste lahko zberete tudi nekaj hrane, oblačil ali drugih nujnih življenjskih potrebščin. Malo truda in sočutja lahko pomeni veliko.

Povabilo na kavo

Včasih je najboljši način za nove ideje ali navdih le preprost pogovor. Povabite žensko sogovornico na »virtualno kavo« za 15-30 minut in razpravljajte o njeni karieri, izkušnjah pri premagovanju različnih izzivov v poslovnem svetu ali o katerikoli drugi temi. Tukaj je nekaj vprašanj, ki jih lahko zastavite za začetek pogovora:

  • S katerimi izzivi ste se soočali v svoji karieri kot ženska? Kako ste jih premagali?
  • Kateri mentorji ali vzorniki so pozitivno vplivali na vas in kaj so vas naučili?
  • Kako vam je uspelo usklajevati kariero in osebno življenje?
  • Kakšen nasvet bi dali sebi kot X-letniku?

 

Za praznovanje mednarodnega dneva žena je gotovo še več načinov, ki nas lahko opomnijo na izzive, s katerimi se spopadajo ženske po vsem svetu za zagotavljanje njihove ekonomske, politične in socialne enakopravnosti. Razmislite, kako boste vi izkazali razumevanje do te problematike in podprli dosežke žensk v današnjem svetu ter nenazadnje tudi v vašem življenju.

Avtor: M.B.

Vir: elle.com; workflowmax.com