Noč čarovnic je tudi pri nas vse bolj popularna. Rezljanje buč, peka piškotov, ogled grozljivke ali obisk zabave pa ne bodo popolni brez halloween make upa. V nasprotju s tujino je pri nas precej večji poudarek na strašljivih maskah, saj imamo v Sloveniji februarja še pust in se takrat našemimo v lepše kostume.

Mojstrica ličenja in blogerka Katja Španka, ki na svojem youtube kanalu objavlja nasvete za ličenje, je pripravila nekaj kreativnih idej, kako se naličiti v prihodnjih dneh, da boste zagotovo pritegnili poglede in morda koga tudi prestrašili.

Letos bosta še posebej popularni dve maski – klovn iz filma Tisto, ki se v kinematografih že vrti in pa lutka Billy iz čisto novega filma Žaga 8.

Med stalnicami so vampirji in okostnjaki.

Za otroke je bolj primeren dolgo obstojen make up, ki je narejen hitro, na primer kakšna buča.

Katja Španka še poudarja, da za izdelavo make upa ne potrebujemo veliko pripomočkov, saj lahko marsikaj ustvarimo že z izdelki, ki jim imamo doma – črno senčilo in barvica za oči ter rdeča šminka vam bodo prišli še kako prav. Če želite svojo podobo še nadgraditi pa lahko za nekaj evrov v trgovini kupite umetno kri ali barve na vodni osnovi.