So vam všeč gugalnice? Akrobati Dunking Devils so v sodelovanju z Veliko Planino postavili najbolj noro gugalnico na svetu, kjer bodo skakali v prepad z najvišje točke gondole.

Gugalnica, ki vam bo vzela dih

Ogled videa ni priporočljiv za tiste, ki se bojijo višine. Člani Dunking Devils iz gondole na Veliki planini skočijo v prepad, globok 300 metrov, in prosto padajo skoraj 5 sekund, nato pa jih adrenalinska gugalnica zaniha visoko nad tlemi. Čeprav so fantje vajeni ekstremnih podvigov, jih je tik pred skokom ob pogledu v neskončno globino vseeno stisnilo v želodcu.

Video si lahko ogledate tukaj. 

Sodelujejo tudi z Markom Zuckerbergom

Zadnje mesece so imeli Dunking Devils precej dela s serijo, ki so jo posneli za zagon Facebookove platforme Facebook Watch. Ta bo konkurirala obstoječim spletnim ponudnikom vsebin kot so Netflix, You Tube in Amazon Prime. Serija Fly Guys ima deset epizod, fantje pa so kar dva meseca in pol snemali na desetih različnih lokacijah, večinoma po Sloveniji. Na očeh svetovne javnosti so se tako znašli Koper, Ljubljana, Bloško jezero, kamnolom Verd, Grad Snežnik, Velika Planina, in muzej Slovenskih železnic.

Epizode so dolge od 12 do 15 minut. Fantje si zamislijo akrobacije, ki jih pred njimi ni izvedel še nihče. Kamera pa spremlja njihovo načrtovanje, padce in na koncu tudi uspešno izvedbo.

Skačete lahko tudi vi!

Dunking Devils so sicer pred kratkim dobili nov dom, saj se je v ljubljanskem BTC odprl edini trampolin park v Sloveniji. WOOP! se razteza na 3500 kvadrtanih metrih in je namenjen otrokom in odraslim, ki si želijo preizkusiti to vadbo. V parku je 102 različnih trampolinov, ki so namenjeni prostemu skakanju pa napihljiva blazina, prosti zid, gimnastična jama, košarkarski koši in igralna stena.