Silvestrovanje je pred vrati; čas ko se zazremo v preteklo leto in nazdravimo novemu, običajno z družino ali skupaj s prijatelji. Večina Slovencev sicer sodeč po raziskavah najraje najdaljšo noč v letu preživi kar doma s svojimi bližnjimi, a ulice in trgi slovenskih mest so 31.12. polni. Na številnih silvestrovanjih na prostem, manjših in večjih, se zbere na tisoče Slovencev in turistov, ki penine odpirajo v družbi ognjemetov in glasbene spremljave. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite na silvestrovanje.

Ljubljana

Za otroke bo silvestrovanje na Kongresnem trgu že ob 16. uri, sicer pa silvestrovanje že tradicionalno pripravljajo na štirih prizoriščih, in sicer na Kongresnem trgu, na Mestnem trgu, na Pogačarjevem trgu in Trgu francoske revolucije. Opolnoči pa bo mesto razsvetlil petminutni ognjemet z grajskega griča.

Dogajanje na Kongresnem trgu se bo pričelo ob 20.uri. Množico bodo zabavali: Klara Jazbec, CoverLOverJana Šušteršič in Lea Sirk in Grupa Vigor. 

Na Trgu francoske revolucije, kjer se bo silvestrovanje prav tako začelo ob 20. uri, bodo nastopili Nipke, Trije kralji (Zlatko, Klemen Klemen in RecycleMan) in Happy Ol’ McWeasel. 

Na Mestnem trgu pa vas bosta v leto 2018 popeljali Helena Blagne in Nuša Derenda.

ognjemet, Ljubljana,, grad
Ognjemet z ljubljanskega gradu.
Foto: Luka Esenko za VisitLjubljana

Maribor

Veliko silvestrovanje v Mariboru bo potekalo na največjem slovenskem trgu, Trgu Leona Štuklja, in se bo pričelo ob 21. uri. Gre za silvestrovanje z najdaljšo tradicijo v celotni Sloveniji, letos pa bo tam nastopila Tanja Žagar s skupino Avantura. Po polnoči bodo najbolj vztrajne v štajerski prestolnici zabavali še The Rocktors.

 

Celje 

Celjani in obiskovalci bodo v knežjem mestu tudi tokrat imeli silvestrovanje na Krekovem trgu. Letos v družbi skupine Kingston. Dogajanje se bo pričelo ob 22. uri.

 

Piran

Tudi Primorci se radi zabavajo. Ob 21. uri vas vabijo v Piran, kjer bodo vstop v novo leto popestrili fantje iz skupine Big Foot Mama, nastopil pa bo tudi Isaac Palma.

 

Bled

Vas mika pravljično ozadje blejskega otoka, jezera in pogled na veličastni grad? Potem ne smete zamuditi dogajanja na Bledu. V Zdraviliškem parku bodo nastopili Gregorji, v Trgovskem centru pa Gino z bandom, 7-člansko pop zasedbo.

bled, ognjemet, Silvestrovanje
Pravljični Bled Vir: Bled.si