Na velika platna tudi letos prihaja kar nekaj filmov, ki jih ne smete zamuditi. Nekaj je povsem novih, nekaj zgodb bo dobilo svoje nadaljevanje. Zbrali smo nekaj težko pričakovanih filmov, ki jih bomo gledali v letu 2018.

Zamolčani dokumenti

Film režiserja Stevena Spielberga, ki je bil nominiran za 6 zlatih globusov, prinaša vpogled v sodelovanje med časnikoma The Washington Post in The New York Times, potem ko je slednji objavil šokantno, strogo zaupno študijo, pozneje znano pod imenom Pentagon Papers o dogajanju in vlogi ZDA v vietnamski vojni. V glavni vlogi nastopata Tom Hanks in Maryl Streep. Film si v slovenskih kinematografih že lahko ogledate.

 

Petdeset odtenkov svobode

Februarja v kinematografe prihaja tretji, zadnji del trilogije Petdeset odtenkov. Tudi v tretjem delu zgodba sledi burnemu razmerju Anastasie Steele s premožnim in uspešnim poslovnežem Christianom Greyem. Neverjetno privlačen, skrivnosten in strah vzbujajoči multimilijonar sprva popolnoma prevzame in zamaje njen nedolžni in naivni svet. 

Marija Magdalena

Kina bodo za veliko noč na svojih platnih pozdravila pristen in človeški portret Marije Magdalene (Rooney Mara), ene najskrivnostnejših in najbolj narobe razumljenih duhovnih oseb človeške zgodovine. Svetopisemska biografska drama pripoveduje zgodbo o Mariji, mladenki, ki išče drugačno življenje. 

Marija Magdalena
Svetopisemska zgodba o Mariji Magdaleni

Jurski svet: padlo kraljestvo

Minila so štiri leta odkar so dinozavri uničili tematski zabaviščni park Jurski svet. Otok Isla Nublar je zdaj zapuščen, na njem prebivajo zgolj preživeli dinozavri, ki so v džungli prepuščeni samim sebi. Ko se začne prebujati otoški speči vulkan, se Owen (Chris Prat) in Claire (Bryce Dallas Howard) odpravita na reševalno misijo. Med reševanjem pride njuna odprava na sled zaroti, ki utegne naš planet izpostaviti vrsti nevarnosti. Film na spored prihaja junija.

Mamma Mia: Spet začenja se

Konec poletja se bo spet začelo: na filmska platna prihaja drugi del velike uspešnice Mamma Mia, v katerem smo spoznali simpatično Sophie, ki se bo kmalu poročila in bi zato rada ob sebi imela tudi očeta. Filmska zgodba novega dela MAMA MIA: SPET ZAČENJA SE!  se vrača v zgodovino in opisuje dogajanje, ki je pripeljalo do nenavadne zgodbe s tremi očeti. Na filmskih platnih ne bo manjkala igralska zasedba z Mery Streep,  Pierceom Brosnanom, Stellanom Skarsgårdom in Colinom Firthom na čelu.  Slišali bomo tudi Abbine uspešnice, ki jih ustvarjalci prvega dela niso uporabili.

mamma mia
Drugi del filma Mamma Mia prihaja konec poletja.