Ljubljanska Drama ponovno na široko odpira vrata: med 26. in 31. majem bo potekal že 5. Drama Festival, ki ga tokrat posvečamo našemu velikanu igre Jerneju Šugmanu. V njegovo čast in v festivalskem vzdušju bomo tudi letos spremenili ploščad pred gledališčem v oder, na katerem se bo zvrstilo precej spremljevalnih prireditev, na treh notranjih prizoriščih – veliki oder, Mala drama in levi oder – pa bo zaživelo kar devet vrhunskih uprizoritev.

Foto: Katja Kodba/SNG Drama Ljubljana

Na sporedu tudi dve novi premieri

Naše gledališče bo postavilo v Mali drami dve novi premieri, Deklico s strunami v režiji Marjana Nečaka in Ne pozabite na rože v režiji Ivane Djilas. Kot prejšnja leta smo v duhu prijateljskih vezi, ki segajo tudi daleč prek mej, povabili v svojo družbo gledališči iz Maribora in Nove Gorice, madžarsko gledališče Újvidéki Színház/Novosadsko pozorište, Zagrebško kazalište mladih, Kraljevsko pozorište Zetski dom s Cetinja in koprodukcijo beograjskih Narodnega pozorišta in Bitef teatra. V festivalski program smo poleg uprizoritev Solzice, Grobnica za Borisa Davidoviča, Tit Andronik, Psica, Ojdip v Kolonu, Galeb in Nebeško kraljestvo dodali še predavanja na izbrane teme, pogovore po predstavah in dva koncerta.

Foto: Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana

Kako do vstopnic za 5. Drama Festival

Pri nakupu vstopnic za predstave 5. Drama Festivala imate dijaki in študenti kar 50 %, upokojenci pa 20 % popusta. Vstopnice lahko kupite pri blagajni Drame.

Foto: Katja Kodba/SNG Drama Ljubljana

Vabimo vas, da kvalitetno preživite prosti čas v prijetni družbi gostov letošnjega festivala in uživate v njihovi ustvarjalnosti. Naj vas gledališka umetnost pospremi v tople poletne dni.