Načrtovalci porok so videli že vse, od nepričakovanega dneva z nevihto, do madežev na sredini poročne obleke tik pred ceremonijo. Dober načrtovalec je opremljen za obvladovanje takih katastrof. S hitro selitvijo slovesnosti v zaprte prostore ali brezhibnim kompletom za odstranjevanje madežev.

Nekaj načrtovalcev porok je delilo napake, ki jih najpogosteje opažajo na porokah, in kako se jim lahko izognete na vaš veliki dan.

Dve številki manjša poročna obleka

»Ena največjih napak je kupiti dve številki manjšo poročno obleko in upati, da boste shujšali, da jo boste lahko oblekli na svoji poroki. Temu pravimo kardinalno pravilo načrtovanja poroke: Nikoli ne kupuj obleke, za katero nisi prepričan, da se ji lahko prilegaš. Da ne omenjam, kako se nobena nevesta ne počuti srečno, ker ni izgubila dovolj kilogramov in mora svojo obleko zamenjati.« — Rachel Eden Leuck, ustanoviteljica Rachel Events.

Slika je simbolična..

Nesproščeni na svoj veliki dan

»Velika napaka je, če se nevesta ali nevestina mati na veliki dan ne sprostita. Ne pozabite, da so gostje prišli pogledat, kako se zabavate. To je vaš dan in naj bo fantastičen, tudi če se bodo sufleji zažgali ali pa bo iz nič nastala nevihta. Če imate nekoga, na katerega se na vaši poroki lahko zanesete, sploh ne bi smeli biti pod stresom.« — Bronson van Wyck, soustanovitelj Van Wyck & Van Wyck.

Prerane odločitve lahko stanejo veliko

»Ena večjih napak, ki jih opažamo, je, da se par odloči za ključne odločitve, preden ima pripravljen seznam gostov, proračun in izbranega načrtovalca porok. Na primer, pod vplivom novozaročne evforije smo imeli pare, ki so rezervirali prizorišča, za katera so pozneje ugotovili, da niso mogli sprejeti vseh gostov. So pa nekateri tudi omejili izbiro zabave (zaradi omejitev hrupa) ali narekovali potrebo po dragih stvareh, ki so si jih zaželeli. Dober načrtovalec porok bo poskrbel, da ste izbrali vse osnove, preden se boste karkoli zavezali, poskrbel, da ste spoznali vse svoje možnosti, in vam pomagal, da se izognete dragim in bolečim napakam.« — Rosemary Hattenbach, lastnica in kreativna direktorica Rosemary Events.

Slika je simbolična.

Pretiravanje z govori na večerji

»Napaka številka ena, ki jo vedno znova doživljamo, je pretiravanje z govori na sprejemni večerji. Resnično razumemo, kako težko je parom skrajšati urnik, toda preden se dobro zaveš, se ti zdi, da je večer bolj podoben prisilnemu pohodu kot lepi zabavi.« —Michelle Rago, ustanoviteljica Michelle Rago Destinations.

Načrtovanje gostov

»Dobro načrtovan gost je vesel gost. To je tudi znak čudovitega gostitelja. Trikrat preverite, ali so povabljeni prejeli vaša vabila, ustvarite poročno spletno mesto, natisnite programe slovesnosti in menije za večerjo ter se iskreno zahvalite svojim gostom, da so praznovali z vami.« —Colin Cowie, ustanovitelj Colin Cowie Celebrations.

Pomembne odločitve takoj po zaroki

»Pari porabijo preveč denarja v prvih nekaj tednih načrtovanja. Kljub vsemu navdušenju par včasih v prvih nekaj tednih sprejme pomembne finančne odločitve, vključno z najemom fotografa in glasbene skupine ter določitvijo lokacije poroke. Prehitra potratnost denarja pozneje povzroči veliko bolečine in trpljenja, ko se moraš odločiti o podrobnostih, ki resnično vplivajo na poosebljanje poročnega dne.« —Bryan Rafanelli, ustanovitelj in glavni kreativni direktor Rafanelli Events.

Slika je simbolična.

Je pomembno, kaj si želijo drugi ali kaj si želite vi?

»Visoka pričakovanja so dobra stvar. Druga stvar so nerazumna pričakovanja. Imejte realna pričakovanja, da bo poroka čudovit čas za praznovanje z najbližjimi in najdražjimi. Pari se pogosto ujamejo v razmišljanje, kaj si bodo mislili njihovi gostje ali kaj želijo njihovi starši. Namesto s tem, kaj si pari resnično želijo na ta pomemben dan.« —Virginia Edelson, Bluebird Productions.

Obsedenost z malenkostmi

»Pari so bolj obsedeni z malenkostmi kot s široko sliko. Stvari, zaradi katerih bo poroka zanje – njihove prijatelje in družino – zabavna, nepozabna in čarobna. In to ni pomembno, ali so gobe prepražene na oljčnem ali sončničnem olju.« —Marcy Blum, predsednica družbe Marcy Blum Associates.

Kopiranje idej drugih porok

»Pari obiskujejo Pinterest ali bloge in dobesedno kopirajo druge poroke. Vaša poroka je največja in najboljša zabava, ki jo boste priredili v življenju. To je priložnost, da pokažete, kdo ste in kaj imate radi. Odlična poroka gostom privošči doživetje, ki predstavlja vas. Navdih je super, a ko se obrnete stran od Pinteresta, si resnično vzemite čas, da razmislite, kaj vam je res všeč in je neponovljivo. Poroka je poseben, redek, brezčasen dogodek in nanj boste ponosni do konca življenja. —Alison Laesser-Keck, kreativna direktorica VLD Events.

Avtor: M.B.

Vir: vogue.com