Nekaj predlogov odličnih iger za novo Sonyevo konzolo PlayStation 5, ki resnično izkorišča zmogljivost »gaminga« naslednje generacije.

Ljubitelji iger so konec novembra 2020 končno dočakali prihod ene izmed najbolj pričakovanih igralnih konzol vseh časov. PlayStation 5 ni enostavno dobiti v roke. Povpraševanje je že od vsega začetka precej večje od pričakovanj. In tudi če ga imate, je težko najti igre, ki v celoti izkoristijo zmogljivosti igralne konzole. Če za igralno konzolo naslednje generacije plačujete ceno naslednje generacije, si zaslužite tudi grafiko naslednje generacije.

Za zdaj je še malo iger za PS5. Vendar pa so tudi vse igre PS4 združljive z novim sistemom. Kljub temu boste za PS5 kar najbolje izkoristili do zdaj še ne videno svobodo »gaming« izkušnje. Privlačna grafika, tako hiper realna, da se vam zdi, kot da gledate v drug svet. Tu je izbor najljubših iger, ki so na voljo za PS5.

1. Assassin’s Creed: Valhalla (Ubisoft)

Zvrst igre: RPG*, akcijska

Ena prvih, s katero so resnično izkoristili impresivno igralno konzolo PS5. Iztegnjen zemljevid in navdušujoča zgodba sta čudovito podprta z grafiko naslednje generacije in visokokakovostnim zvokom.

Ni pa popolna. Nekaj pomanjkljivosti v igranju še niso odpravili. Imate občutek ponavljajoče se zgodbe. Obstaja veliko dolgočasnih stranskih nalog. Prevelik je tudi zemljevid. Kljub temu, ko boste prevzeli vlogo Eivorja Wolf-Kisseda, boste na desetine ur namenili raziskovanju (in ropanju) poti od norveških fjordov do rek in sončnih travnikov starodavne Anglije.

2. Spider-Man: Miles Morales (Sony Marvel)

Zvrst igre: akcijska

Gre za nadaljevanje izvrstne igre Spider-Man iz prejšnje generacije. Svilnato gladka hitrost grafike in sledenje žarkom naslednje generacije ustvarjata neverjetno izjemno vizualno izkušnjo. Kot bi se vam predvajal film iz Marvelovega kinematografskega vesolja. Poleg tega vas zvočni učinki popolnoma prevzamejo.

3. Control Ultimate Edition (Remedy Entertainment)

Zvrst igre: akcijska pustolovščina

Nekaj tako strašnega je v močnih in povsem preveč vsakdanjih hodnikih najstarejše hiše, starodavne, neskončne zgradbe, ki jo boste raziskali v igri Control. Počutili se boste kot v resničnosti, kar vam omogoča »gaming« izkušnja nove generacije. Delci letijo po zraku, ko z mislimi iz zidov iztrgate koščke betone in jih vržete v vrele sovražnike. To je super zabavno.

4. Outriders (Square Enix)

Zvrst igre: RPG*

Predstavljajte si, kot bi se združil Destiny 2 z Gears of War in boste dobili nekaj idej, kaj lahko pričakujete od Outridersov. Tretjeosebni ropar iz Square Enixa je tako zabaven kot tudi zelo gledljiv. Raziskovanje tujega sveta s sosednjimi kolonisti je znamenitost. Včasih samo stoji in gleda na pokrajino. Potem pa ga ubijejo tujci. Vendar pogled se splača.

5. Sony Demon’s Souls (Bluepoint Games)

Zvrst igre: akcijska

V Demon’s Souls boste velikokrat umrli. Duhovni predhodnik iger Dark Souls, ki jih vsi radi sovražimo, ima v tej predelavi razkošno obnovljen svet iger, ki je do roba napolnjen s prasketajočimi čarovnijami in zvenečimi meči. Vsak košček je tako srhljiv kot prvotni prispevek, a estetika je čistejša in oddaja sodobno vibracijo Dark Souls.

*RPG – igra igranja vlog (ang. Role-playing game)

Avtor: M.B.

Vir: wired.com