Poletje – že samo beseda v nas vzbudi sončne spomine na pretekla obdobja. Ne glede na to, kako dolgo je že minilo, odkar ste bili študentje, vsi obožujemo občutek zadnjega šolskega dneva, ki ga prinesejo toplejši meseci. Poletje je ena tistih stvari, na katere se lahko zanesemo, da bo vse boljše. Še ena zanesljiva stvar pa so filmi. Torej, če združimo oboje – kaj bi bilo lahko boljše od poletnih filmov?

Če vreme ni naklonjeno vašim poletnim načrtom, lahko še vedno dobite tisti poletni, brezskrbni občutek, ko si ogledate enega od teh filmov, ki prikličejo pravo poletno vzdušje. Oglejte si kratek povzetek filmov v besedi in videih.

Charliejevi angelčki, 2000 (Charlie’s Angels)

Vse v tem akcijsko obarvanem filmu vas bo navdalo s poletnim vzdušjem. Igralska zasedba, v kateri so Lucy Liu, Drew Barrymore in Cameron Diaz kot elitna ekipa, ki se bojuje proti zločinu, vključuje tudi igralce kot so Bill Murray, Matt LeBlanc, LL Coll J in Luke Wilson.

Mamma Mia! 2008

Ni boljšega od odlične ljubezenske zgodbe. V tem filmu boste spremljali kar tri odlične ljubezenske zgodbe. Sophie (Amanda Seyfried) na predvečer svoje poroke na grškem otoku Kalokairi (fiktivni otok, ki dobesedno pomeni poletje) išče svojega pravega očeta, ki jo bo pospremil pred oltar. Ta popoln poletni film z grškim pridihom se prepleta z glasbo skupine ABBA in legendarno igralsko zasedbo.

Thelma & Louise, 1991

Poletje je pravi čas za potovanje z avtomobilom s svojimi najboljšimi prijatelji. Odprta okna in vožnja po prostrani cesti. Čeprav ne bi priporočili, da stopate po stopinjah Susan Sarandon in Geene Davis, sta Thelma in Louise doživetje dekliških izletov. Ta dvojica, ki povzroča težave, vas bo navdihnila, da boste na naslednjem vikend izletu pili margarite ob morju.

E.T., 1982

Seznam poletnih filmov ni popoln brez klasičnega filma Stevena Spielberga, E.T.-ja, v katerem fant prevzame ultimativni poletni projekt, da Nezemljana vrne na njegov domač planet. Tudi če ste ga gledali kot otrok, vas bo ta film zagotovo prevzel z nostalgijo za dolgo minulimi poletji.

Past za starše, 1998 (The Parent Trap)

Lindsay Lohan igra dvojno vlogo v tem Disneyjevem klasiku, kjer sta v glavni vlogi dvojčici Halle in Annie. Skupaj snujeta načrte, kako spraviti svoje starše (Dennis Quaid, Natasha Richardson) spet skupaj. Prizori s poletnega tabora in kalifornijskega vinorodnega območja kar kipijo od poletne nostalgije.

The Inkwell, 1994

Film se dogaja v sedemdesetih letih. Gre za romantično dramo in komedijo, ki pripoveduje zgodbo o najstniškem fantu Drewu, ki preživi poletje na Martha’s Vineyardu. Tam spozna skupino bogatih in živahnih ljudi, ki se imenujejo The Inkwell in obožujejo zabave. Drew se zaplete v ljubezenski trikotnik med dvema ženskama, pri čemer eno od njiju upodobi mlada Jada Pinkett Smith.

Žrelo, 1975 (Jaws)

Ta ikonični triler o morskemu psu, režiran s strani Stevena Spielberga, se odvija v mirnem letoviškem mestu, ki ga preplavi grožnja morilskega morskega psa. Policist (Roy Scheider) se združi z morskim biologom (Richard Dreyfuss) in lovcem na morske pse (Robert Shaw), da bi skupaj preprečili krvavo tragedijo.

Umazani ples, 1987 (Dirty Dancing)

Film se odvija v poletju leta 1963. Prikazuje zgodbo Frances, ki jo ljubkovalno kličejo »Baby« (Jennifer Grey), in njenega plesnega učitelja romantičnega videza Johnnyja Castlea (Patrick Swayze). Film je znan po ikonični dvig sceni med plesnim nastopom ter raziskuje teme samospoznavanja in ljubezni.

Briljantina, 1978 (Grease)

Ta film je posnet po istoimenskem broadwayskem muzikalu iz leta 1971. Gre za priljubljen filmski muzikal, ki se dogaja poleti leta 1958. Zgodba spremlja skupino najstnikov s srednje šole. V ospredju sta deklica Sandy (Olivia Newton-John) in Danny Zuko (John Travolta), ki se spopadata z zapleti svojega poletnega romantičnega razmerja, ko nenadoma končata na isti šoli.

Nimaš pojma, 1995 (Clueless)

Gre za priredbo romana Emma pisateljice Jane Austen, ki se odvija v Beverly Hillsu. Alicia Silverstone blesti v vlogi Cher Horowitz, priljubljene dijakinje. Spremljamo Cher v poletnem času, kako se ukvarja z zapletenostmi srednješolskega življenja. Gre za duhovit in osvežujoč film, ki se dogaja v poletnem vzdušju.

Za še več idej za filme, v katerih boste podoživeli poletje, si oglejte izvirni članek. Uživajte v poletnem vzdušju!

Avtor: M.B.

Vir: townandcountrymag.com