Večina sveta pozna Dubaj po v nebo segajočih stavbah, umetnih otokih, luksuznih letoviščih in puščavskih sipinah.Toda ta metropola ima še veliko več, kot se zdi na prvi pogled.

Tako kot vsako večje mesto, tudi Dubaj zaposluje organe pregona, da zaščitijo domačine in obiskovalce. Toda za razliko od drugih narodov, Dubaj premore vrhunske športne policijske avtomobile, ki jih lahko opišemo le kot spektakularne.

Dubajska policija s floto prestižnih vozil

Dubajska policija svojo super floto vozil uporablja kot marketinško potezo že od leta 2013, ko je prvič predstavila Lamborghini Aventador. Od takrat so svojo floto policijskih vozil dopolnili s ferrariji, aston martini, bugattiji, mclarnesi in drugimi, ki predstavljajo svetovno središče avtomobilizma.

Najhitrejši policijski avto na svetu

In zdaj je to tudi uradno: Dubaj ima najhitrejši policijski avto na svetu, ki doseže hitrost malo čez 400 km/h. Kot se lahko prepričamo, bližnjevzhodna oaza ni brez razloga poimenovana kot mesto zlata. Poleg tega, da lahko dobesedno dvignejo zlato na bankomatih, se ponaša tudi z neverjetno paleto luksuznih policijskih superšportnih avtomobilov.

Jasno je, da se naokoli ne prevažajo v večmilijonskih vozilih samo člani kraljevih družin in premožnejši – že več kot desetletje je dubajska policija zbirala in razstavljala nekatere najhitrejše, najdražje in najbolj privlačne avtomobile na svetu.

Brez odlašanja si oglejte luksuzni svet dubajskih organov pregona v tem videu:

 

Avtor: M.B.

Vir: youtube.com