Poletje je čas, ko temperature naraščajo in ni boljšega načina, da se ohladite in si privoščite nekaj poletnih sladic. Za lažjo izbiro je tukaj seznam 10 najboljših idej za poletne sladice, ki bodo poskrbele za vaše prijetno razpoloženje.

Recepti so preprosti za pripravo in zahtevajo le nekaj sestavin ter malo čarovnije. Te sladke poslastice lahko enostavno ustvarite doma.

Granita iz lubenice

Osvežujoča granita, ki združuje okus lubenice in ličija, je kot nalašč za premagovanje žgoče poletne vročine. Ta ledeno hladna sladica bo prinesla pravi trenutek osvežitve, medtem ko jo boste srkali. Povezava do recepta.

Mangov mousse brez jajc

Ta kremasta poslastica je odličen način za uživanje v svežih sezonskih mango sadežih. Kremasto in poletno – ta sladica bo zagotovo navdušila vaše brbončice. Povezava do recepta.

Žele iz melone

Žele iz melone je sveža in poletna sladica. Melona postane kalup, napolnjen s sadno mešanico iz želeja. Rezultat je okusna sladica, ki vas bo prijetno osvežila. Povezava do recepta.

Panna cotta z mangom in kokosom

Panna cotta z mangom in kokosom je sveža in po okusu zelo poletna sladica v kozarcu. Uživajte v sladki poslastici, narejeni iz sveže smetane, kokosovega mleka, želatine, sladkorja in manga. Dodajte nekaj metinih lističev za dodatno svežino. Povezava do recepta.

Indijski sladoled kulfi

Ta osvežilna sladica je pripravljena z manjšo količino mleka, aromatizirana z žafranom, z dodatkom semen kardamoma, pistacij in mandljev. Je zimzelena poletna poslastica, ki jo vsi obožujejo. Povezava do recepta.

Slika je simbolična.

Kasata iz svežega sadja

»Cassata« je tipična sladica italijanske Sicilije. Poletna poslastica s svojimi grešnimi plastmi popestri okus in jo z lahkoto pripravite doma. Otroci jo obožujejo, odrasli pa se ji ne morejo upreti. Povezava do recepta.

Marelični sladoled

Uživajte v domačem svežem mareličnem sladoledu brez potrebe po aparatu za pripravo sladoleda. Ta bogat in kremast sladoled je aromatiziran z mareličnim pirejem, ki ga postrežete s hrustljavimi mandljevimi pralineji. Za še dodaten okus ga lahko prelijete s čokoladnim prelivom. Povezava do recepta.

Slika je simbolična.

Parfait s svežim sadjem

Ta osvežilna sladica združuje sveže sadje, sokove, jogurt, oreščke … Vse sestavine se združijo v popolno harmonijo okusov, ki bo zadovoljila ljubitelje sadja in jogurta. Po želji lahko dodate tudi nekaj jagodičevja in pomaranče. Povezava do recepta.

Limonin sorbet

Limonin sorbet je odlična sladica ali osvežitev med obroki. Ta zrnat limonin sorbet je popolna izbira za vroče poletne večere. Uživajte v njem po obilnem kosilu ali večerji. Povezava do recepta.

Mangov sladoled

Ta kremasti in okusen mangov sladoled bo zadovoljil vse ljubitelje sladoleda. Za tiste, ki komaj čakate na poletno sezono samo zaradi svežega manga, je ta recept gotovo najboljši. Pripravite si enostaven, domač in slasten mangov sladoled. Povezava do recepta.

Zgoraj navedeni recepti so le nekateri izmed najboljših receptov za poletne sladice, ki vam bodo zagotovo posladkali in osvežili vroče poletne dni. Izkoristite sezonsko sadje, ustvarjajte in raziskujte nove okuse. Gotovo boste z njimi navdušili tako sebe kot svoje bližnje. Uživajte v poletju in sladkanju!

Avtor: M.B.

Vir: food.ndtv.com