Prihod pomladi je vedno zelo dobrodošel čas v letu. V čast toplejšemu vremenu, cvetenju narave in živahnim tržnicam s pridelki bi morali pripraviti te vrhunske pomladne jedi, ki kar najbolje izkoristijo pridelke spomladanske sezone.

Pecivo s šparglji, kozjim sirom in pehtranom

Zmrznjeno testo je pametna bližnjica, ki vas pripelje bližje do priprave te slastne jedi. V receptu uporabite šparglje, to spomladansko superživilo. Položite jih na zeliščno kremno osnovo. Rezultat je jed, ki je tako preprosta kot elegantna.

Piščančja nabodala na žaru z zelenjavo in jogurtom

Pomladanska obilica zelenjave ni edini pomemben pokazatelj sezone. Je tudi začetek sezone peke na žaru. V tej jedi so marinirana piščančja nabodala z žara v središču pozornosti. Za svežo prilogo lahko dodate še zeliščni jogurt z dodatkom limete.

Artičoke z belim vinom

Če so artičoke še v kozarcih iz vaše zimske shrambe, potem ste verjetno eden tistih, ki se veselite, da jih boste lahko uživali sveže. Nič ni boljšega od preprosto parjenih ali praženih artičok. Artičoke najprej poparite z belim vinom, rožmarinom in česnom ter za boljši okus solite in poprate. Nato pripravite še preliv. Malo popražite maslo in dodate nekaj timijana, rožmarina in limoninega soka. Nato ga prelijete čez artičoke.

Omleta z grahom in sirom

Ta hiter in preprost recept za jajčno omleto je odličen, ko potrebujete hiter obrok ali želite dan začeti z zdravim obrokom. Gre za preprosto jajčno omleto na osnovi graha in sira. Po vaši želji lahko dodate še kakšno spomladansko živilo. Zagotovo okusen zajtrk tudi za vegetarijance.

Rabarbarina obrnjena pita

Odlična sladica za zaključek obroka na vašem jedilniku. Sveža rabarbara, ki jo dodate domači piti iz kisle smetane. Z rabarbarino obrnjeno pito boste pripravili masleni biskvit s prelivom iz rabarbare, rjavega sladkorja in kandiranega ingverja. Odlična sladica za vsako spomladansko druženje.

Pomlad prinaša ne le svežino v naravi, ampak tudi na naše krožnike. Izkoristite najboljše pridelke sezone in preizkusite te preproste recepte. Ti recepti so popoln način, da praznujemo prihod pomladi, uživamo v svežih in okusnih jedeh, ki jih ponuja ta čudoviti letni čas. Naj vam pomlad prinese obilico kulinaričnih užitkov, ki bodo zadovoljili vse okuse in razvajali brbončice.

Avtor: M.B.

Vir: nytimes.com; YouTube

Vir slike: Freepik