Vsi vemo, kako neprijetno je zapraviti vse prihranke na stvari, ki nam niso ravno največja prioriteta v življenju. Za marsikoga je to recimo prenova stanovanja ali hiše. Toda slej kot prej se moramo vsi spopasti s težavo, ki se imenuje zamenjava talne podloge. Živimo v obdobju, ko je vedno pomembno kaj je ‘in’ in kaj ne, zato je morda pametno, da se pri menjavi talne podlage pozanimate kaj je aktualno in kaj že dolgo več ne. Mi vam predstavljamo nekaj predlogov, s katerimi boste brez skrbi vabili goste v svoj dom še naslednjih 20 let.
Parket
Klasični talni trend, ki bo tudi letošnje leto hit pri izbiri talne podlage. Navkljub veliko različnim vzorcem, se ljudje še vedno najbolj odločajo za tradicionalni vzorec, ki pa ponovno postaja vse bolj popularen.
talne podlage
thespruce.com
Siva talna podlaga
Močno popularna siva barva, se kot kaže uveljavlja v vseh segmentih in tako je tudi pri talnih podlagah. Strokovnjaki za izdelavo talnih podlag pravijo, da je siva barva za kratek čas zbledela pri izboru potrošnikov, vendar je vseeno brezčasna in bo vedno priljubljena. Zanjo se odločajo tisti, ki želijo čist in klasični izgled v svojem domu.
Svetla podlaga
Takoj za sivo podlago, se ji močno približuje svetla oz. kot ji pravijo ‘blonde’ podlaga. Svetle podlage instantno naredijo manjši prostor v veliko bolj prostornega. Portal Pinterest je prav tako opozoril na priljubljenost ‘blonde’ podlage, ki bo zagotovo trend naslednja leta. Poda se z bambusom, hrastom in predstavlja poletje.
talne podlage
kahrs.com
Peščena podlaga
Tla, ki vas bodo doma spominjala na obalo, morje in oguljene deske s pomolov. Ljubiteljem morja, bo podlaga zagotovo prirasla k srcu. Izpran izgled je zelo modern in je tako kot pri svetli podlagi zelo uporaben zato, ker močno poveča prostore.
Eko bambus talna podlaga
Podlage, kot je reciklirani bambus, je zajel tržišče kot nevihta in se prebija na sam vrh izbora pri ljudeh, ravno zaradi njegove vloge ozaveščanja. Že samo zaradi eko naziva, se ljudje masivno odločajo za tovrstno podlago, ker skrbi za okolje in je kot pravijo vodoodporen.
talne podlage
youtube.com
Pluta
Tudi pluta je talna podlaga, ki je okolju prijazna in postaja vse bolj popularna. Po svojem izgledu in tudi ceni je razvidno, da se za ta stil odločajo tisti, ki so bolj varčni in bolj ozaveščeni pri varovanju okolja. Ob tem, da je ta podlaga zelo praktična je dobra tudi zato, ker greje v noge, kar je vedno pozitivno še posebej pozimi.

Za katero talno podlago pa ste se pri prenovi odločili vi? Zapišite v komentarje…