Če bi bi bili radi v trendu, potem morate letos svoj dom okrasiti z naravnimi materiali. S tem ne boste pokazali zgolj ekološke ozaveščenosti, temveč boste dali duška tudi kreativnosti. Ustvarili boste praznično okrasitev, ki bo prostor in počutje napolnila s toplino in osebnim pečatom.

Ste pripravljeni? Začnimo!

Okrasitev s storži

Plastično jelko pustite v kleti. Vendar to ne pomeni, da jo nadomestite s pravo. Tudi gojenje, sečnja in transport naravnih jelk nimajo prav veliko skupnega z ekologijo. Namesto tega se odpravite na izlet v gozd in naberite odpadlo vejevje, iz katerega boste izdelali unikatno praznično dekoracijo.

Ste vedeli, da lahko iz storžev napravite božično drevo? Potrebujete le okrogel lesen podstavek, pištolo za vroče lepljenje in seveda storže. Po želji jih lahko pobarvate v zlato ali srebrno, okrasite z bleščicami … omejitev je samo domišljija.

 

Okrasitev s svečami​

Zakaj ne bi namesto z električnimi lučkami praznično vzdušje ustvarili s svečami? Iz starih kozarcev za vlaganje živil lahko izdelate edinstvene okrasne lučke z božično-novoletnimi motivi. Poglejte, kako.

Okraski iz papirja

Stran s plastičnimi girlandami! Letos jih izdelajte iz papirja:

​Iz papirja lahko naredite tudi ostale okraske:

Ne pozabite pa tudi na piškote in medenjake, ki jih spečete, navežete na vrvico in obesite. Z njimi boste ne samo na izviren način okrasili svoj dom, temveč jih boste lahko tudi pojedli. In še stanovanje bo med pripravo dišalo po praznični peki.

Še več idej, kako z naravnimi materiali okrasiti svoj dom, lahko najdete na Youtubu. Ključne besede, kot so ‘natural christmas decoration’, ‘eco holiday decoration’, ‘DIY christmas decoration’, vam bodo navrgle na desetine videoposnetkov z vodiči za praznično dekoracijo doma.